Tento lahodný recept kombinuje chutnou krémovou omáčku, plnou špenátu, čerstvého tymiánu a dýně, s masem. Věřím, že toto jídlo, připravené na jedné pánvi, se stane tvým oblíbeným podzimním či zimním receptem.
Jak na to?
1
Ve větší pánvi rozpálíme olej a jemně osmažíme na kostky nakrájenou cibuli.
2
Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut.
3
Přidáme očištěnou dýni nakrájenou na menší kousky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud se dýně úplně nerozvaří.
4
Potom přidáme špenát a dusíme, dokud neztratí svůj objem, cca 2–3 minuty.
5
Přidáme smetanu, med, přivedeme k varu a na závěr ještě dochutíme kořením.
6
Podáváme s libovolnou přílohou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
403 kcal
1693 kJ
T:
20 g
B:
43 g
S:
11 g
V:
3 g
Dobrou chuť! 😊
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš, čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe. 😉
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz