Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Králičí maso a krémová dýňová omáčka se špenátem

40 min
5 porcí
dýňová omáčka

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 1 kg králičího masa (můžeš použít i kuřecí nebo krůtí)
  • 1,5 lžičky soli
  • mletý černý pepř podle chuti
  • 300 g dýně
  • 2 hrnky vývaru nebo vody
  • 220 g čerstvého špenátu
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžičku medu
  • 1 lžíci čerstvého nebo sušeného tymiánu
  • 2 lžíce italského koření
dýňová omáčka

Tento lahodný recept kombinuje chutnou krémovou omáčku, plnou špenátu, čerstvého tymiánu a dýně, s masem. Věřím, že toto jídlo, připravené na jedné pánvi, se stane tvým oblíbeným podzimním či zimním receptem.

Jak na to?

1

Ve větší pánvi rozpálíme olej a jemně osmažíme na kostky nakrájenou cibuli.

2

Potom přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a opékáme 5 minut.

3

Přidáme očištěnou dýni nakrájenou na menší kousky, zalijeme vývarem a vaříme, dokud se dýně úplně nerozvaří.

4

Potom přidáme špenát a dusíme, dokud neztratí svůj objem, cca 2–3 minuty.

5

Přidáme smetanu, med, přivedeme k varu a na závěr ještě dochutíme kořením.

6

Podáváme s libovolnou přílohou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

403 kcal

1693 kJ

T:

20 g

B:

43 g

S:

11 g

V:

3 g

dýňová omacka recept

Dobrou chuť! 😊

Vánoce se blíží a ty přemýšlíš, čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe. 😉

dárek pod stromeček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.