Dýně a rajčata spolu v jedné omáčce? Zpomalte, přátelé. Měla jsem také samé otázky a obavy. Nedejte se odradit touhle podivností. Věřím, že si tuhle kombinaci zamilujete jako já a moje rodina. Odteď je tahle omáčka naším oblíbeným podzimním jídlem.
Jak na to?
1
Dýňové pyré si obvykle připravím předem, a to tak, že dýni oškrábu, nakrájím na malé kostky a peču nasucho při 200 °C asi 10–15 minut nebo dokud není měkká. Potom ji rozmixuju a odložím. Obvykle si jí takhle připravím víc.
2
Dáme si vařit těstoviny.
3
Na olivovém oleji cca 5 minut restujeme sušená rajčata nakrájená na menší kousky.
4
Potom přidáme cibuli nakrájenou na kostky a smažíme dozlatova.
5
Přidáme maso, okořeníme červenou paprikou a smažíme, dokud není ze všech stran osmažené. Přidáme dýňové pyré, rajčatový protlak, vývar a bazalku. Vaříme 15 minut. Jestli je omáčka příliš hustá, přidáme ještě vodu nebo vývar.
6
Nakonec přidáme kokosové mléko nebo smetanu, necháme přejít varem a dochutíme solí, případně čerstvou nebo sušenou bazalkou.
7
Podáváme s těstovinami, bylinkami a sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
412 kcal
1733 kJ
T:
11 g
B:
26 g
S:
50 g
V:
7 g
Ať ti chutná! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz