Kuřecí kousky v lahodné omáčce s rýží a okurkovým salátem
20 min
1 porce

I ty máš ráda kuřecí soté? Připravit jde na mnoho způsobů a dnes si ukážeme ověřenou klasiku s kukuřicí a žampiony, kterou jsem si dovolila ozvláštnit použitím brynzy. 😊 Pokud nemáš brynzu ráda, klidně ji vynechej. 😉 A bleskový recept plný bílkovin je rychle hotový.
Jak na to:
1
Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme v malém hrnci.
2
Maso nakrájíme na malé kousky.
3
Smažíme ho na zvlášť v pánvi na oleji, dokud nebude hotové.
4
Přidáme žampiony, kukuřici, rajčata, brynzu, parmezán, mletý černý pepř a necháme projít varem.
5
Rýži uvaříme v osolené vodě.
6
Na salát nakrájíme okurku na tenké plátky, přidáme med, citron a sůl.
7
Maso podáváme společně s rýží a salátem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
781 kcal
2499 kJ
T:
14 g
B:
47 g
S:
67 g
V:
3 g

Dobrou chuť! 😊
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařku plnou zdravých receptů. Podívej se i na víc benefitů, které nabízíme našim premium členům.