Voňavé kari patří mezi moje oblíbená jídla k vaření i jedení. Z čeho jsem překvapená ještě víc, je, že jakékoliv kari chutná i mému 3letému synovi.
Jestli máš chuť vyzkoušet něco jiného, připrav si tento jednoduchý recept na kari z řepy a kuřecích prsou. Jemně kořeněné kari je vynikající, podávám ho s dušenou rýží jako hlavní jídlo.
Jak na to?
1
Ve větší pánvi ohřejeme olivový olej, na kterém chvíli smažíme na kostky nakrájenou cibuli.
2
Potom přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a opékáme 5 minut.
3
Okořeníme, osolíme. Přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu a zalijeme kokosovým mlékem.
4
Dusíme 15 minut. Jestli chceme omáčku hustější, můžeme dusit déle, případně zahustit škrobem.
5
Podáváme s rýží a bylinkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
624 kcal
2624 kJ
T:
37 g
B:
49 g
S:
21 g
V:
4 g
Ať ti chutná! 😊
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz