Medvědí česnek nejen výborně chutná, ale je velmi zdravý, protože obsahuje hodně vitamínů a minerálů. V kombinaci s čerstvým chlebem k namáčení je to perfektní zdravé, lahodné a lehké jídlo!
Tuto polévku z medvědího česneku s bramborami uděláš za 20 minut. Navíc si můžeš základní recept upravit podle svých představ výměnou ingrediencí za jiné alternativy nebo dokonce přidáním další zeleniny nebo různých zdrojů bílkovin.
Jak na to?
1
V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme 2–3 minuty, dokud nebude průhledná.
2
Do hrnce přidáme kostky brambor a petržele, hrášek a dusíme 1–2 minuty. Potom zalijeme vývarem/vodou a přivedeme k varu. Na hrnec dáme pokličku, ztlumíme oheň a dusíme asi 15 minut, než zelenina změkne.
3
Potom přidáme smetanu na vaření a medvědí česnek. Hrnec odstraníme ze zdroje tepla a obsah rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem a podle potřeby přidáme víc vody/vývaru.
4
Polévku můžeme podávat s čerstvými bylinkami, opečeným nebo čerstvým chlebem či semínky nebo ořechy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
199 kcal
836 kJ
T:
6 g
B:
6 g
S:
29 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊.
Zveme tě do letošní 60denní Výzvy do plavek. 🤗
Ani letos nebude chybět naše společná jízda, na níž odhalíš svoj sílu, odvahu a sebevědomí. ❤️ Čeká tě nejen našlapaný program pro začátečníky i pokročilé, ale také stravovací videa s výživovým odborníkem Mgr. Michalem Páleníkem a rozhovory s fitshakeračkami, které se podělí o své silné příběhy.
Tak si nenechej nic ujít a přidej se k nám! Už 6. května začínáme. 👇
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz