Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Celozrnné těstoviny se špenátem a houbami hotové do 20 minut

20 min
4 porce
těstoviny se špenátem

Potřebujeme: 

  • 250 g celozrnných těstovin
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 500 g hub
  • 125 g čerstvého špenátu (1 vaničku)
  • 3 lžíce balzamikového octu
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • ¼ hrnku nasekané čerstvé bazalky nebo petrželové natě
  • 6 lžic očištěných a nakrájených pistácií (nemusí být)
těstoviny se špenátem

Tyto 20minutové těstoviny jsou díky masitým houbám syté, zatímco přirozená sladkost balzamikového octu, bazalky a pistácií rozjasní tuto rychlou a zdravou vegetariánskou večeři.

Jak na to?

1

Uvaříme si těstoviny.

2

Mezitím na pánvi zahřejeme olivový olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené houby a smažíme 10 minut nebo dokud nezhnědnou.

3

Přidáme špenát, dusíme asi 1 minutu nebo dokud neztratí svůj objem.

4

Snížíme teplotu a přidáme balzamikový ocet, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a nakrájenou bazalku.

5

Můžeme podávat s nasekanými pistáciemi. Dodávají těstovinám křupavou a zajímavou chuť.

Výživové hodnoty na 1 porci:

430 kcal

1809 kJ

T:

15 g

B:

15 g

S:

55 g

V:

8 g

celozrnné těstoviny recept

Ať ti chutná! 😊

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

vaření zdravě
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.