Tyto 20minutové těstoviny jsou díky masitým houbám syté, zatímco přirozená sladkost balzamikového octu, bazalky a pistácií rozjasní tuto rychlou a zdravou vegetariánskou večeři.
Jak na to?
1
Uvaříme si těstoviny.
2
Mezitím na pánvi zahřejeme olivový olej a opečeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené houby a smažíme 10 minut nebo dokud nezhnědnou.
3
Přidáme špenát, dusíme asi 1 minutu nebo dokud neztratí svůj objem.
4
Snížíme teplotu a přidáme balzamikový ocet, worcestrovou omáčku, sůl, pepř a nakrájenou bazalku.
5
Můžeme podávat s nasekanými pistáciemi. Dodávají těstovinám křupavou a zajímavou chuť.
Výživové hodnoty na 1 porci:
430 kcal
1809 kJ
T:
15 g
B:
15 g
S:
55 g
V:
8 g
Ať ti chutná! 😊
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz