Tuto chutnou dobrotu ze sušených rajčat, bílé fazole a špenátu připravíš za 15 minut v jednom hrnci. Další super recept na syté, chutné, rychlé a lehké týdenní jídlo, které budeš milovat. Přivítej toto maximální pohodlí v jedné misce!
Jak na to?
1
Na pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat a potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sůl. Za stálého míchání smažíme asi 5 minut, dokud nezměkne a nezačne měnit barvu.
2
Přidáme sušená rajčata, tymián a vločky čili, promícháme, potom přidáme smetanu a znovu promícháme.
3
Přidáme bílé fazole, nastrouhaný parmazán, potom znovu promícháme.
4
Fazoli vaříme 5 minut. Můžeme přidat trochu vody, pokud je omáčka příliš hustá. Přidáme listy špenátu a pak všechno pořádně promícháme. Dusíme, dokud špenát neztratí svůj objem. Přidáme pepř, med a dosolíme, pokud je to nutné.
5
Podáváme s čerstvými bylinkami, plackami, čerstvým pečivem, topinkami nebo jen tak samotné.
Výživové hodnoty na 1 porci:
500 kcal
2103 kJ
T:
21 g
B:
27 g
S:
48 g
V:
9 g
Ať ti chutná! 😊
Máme pro tebe skvělý SLADKÝ DÁREK! Nakup do 14. 2. v našem e-shopu nad 1750 Kč a my ti přibalíme naši kuchařku Z fitka do kuchyne 3, která v sobě ukrývá několik sladkých inspirací na valentýnské pečení. 😋
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz