Polévka ze sušeného hrachu je sytá, takže zažene hlad nejen k večeři, ale i obědu. Jemná chuť cayenského pepře zase zahřeje. Chutné krutony jemně křupají a věřte, že tuto polévku s oříškovou chutí si opravdu užijete.
Jak na to?
1
Sušený hrách na tři hodiny namočíme.
2
Potom ho několikrát propláchneme, zalijeme vodou a dáme vařit.
3
Vaříme cca 30 minut. Přidáme oškrábané brambory nakrájené na kostky a bio bujón.
4
Ochutíme solí a bobkovým listem. Přidáme šalotku s česnekem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
5
Následně z polévky vyndáme bobkový list, šalotku a česnek.
6
Polévku rozmixujeme dohladka.
7
Přidáme rozmíchanou zakysanou smetanu s cayenským pepřem a necháme přejít varem.
8
Chleba nakrájíme na malé kostky. Pokapeme ho olivovým olejem a smícháme s prolisovaným česnekem.
9
Chleba rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do teplovzdušné trouby.
10
Sušíme, dokud nejsou krutony křupavé.
11
Polévku servírujeme s krutony a dozdobíme petrželovou natí.
Výživové hodnoty na 1 porci:
305 kcal
1281 kJ
T:
6 g
B:
13 g
S:
49 g
V:
4 g
Ať ti chutná! 😊
Máš už všechno dárky pod stromeček vyřešeno? Pokud stále nevíš čím můžeš někoho blízkého obdarovat, věnuj mu cvičení u nás na celý rok.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.