![nejlepší kedlubnová polévka](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/kalerabova_polievka-medium-246021-medium.jpg)
Dnes si připravíme kedlubnovou polévku trošku jinak, než jsi zvyklá. Bude to však příjemná změna chutí. Vyhneme se použití brambor a smetany, ale dochutíme ji sýrem camembert. Tato polévka je rychlá na přípravu a pokud máš ráda krémová a kořeněná jídla, určitě si na ní pochutnáš i ty.
Jak na to?
1
Kedlubny, mrkev i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2
Na rozehřátém olivovém oleji dozlatova osmažíme cibulku.
3
Přidáme nakrájenou mrkev a kedlubny a smažíme dalších 5 minut.
4
Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, dokud se mrkev a kedlubny neuvaří.
5
Mezitím z camembertu odřežeme kůrku a nakrájíme na malé kostky.
6
Uvařenou zeleninu rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme na kostky nakrájený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.
7
Nakonec polévku okořeníme a přidáme lžíci medu. Promícháme a podáváme např. s petrželovou natí a domácími krutony.
Tip: Místo camembertu můžete použít podobné druhy sýrů.
Výživové hodnoty na 1 porci:
270 kcal
1136 kJ
T:
13 g
B:
10 g
S:
27 g
V:
6 g
![kedlubnova polevka polévka z kedlubny](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/kedlubnov%C3%A1%20pol%C3%A9vka-575442-large.jpg)
Dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz