Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Krémová kedlubnová polévka s camembertem: stačí ti 20 minut a máš hotovo!

20 min
4 porce
nejlepší kedlubnová polévka

Potřebujeme: 

  • 2 kedlubny
  • 2 mrkve
  • 1 cibuli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 l vývaru nebo vody
  • 120 g sýru camembert
  • mořskou/himalájskou sůl
  • špetku muškátového oříšku
  • 1 lžíci domácího medu
  • Příloha:
  • hrst čerstvě nasekané petrželové nati
  • domácí krutony
nejlepší kedlubnová polévka

Dnes si připravíme kedlubnovou polévku trošku jinak, než jsi zvyklá. Bude to však příjemná změna chutí. Vyhneme se použití brambor a smetany, ale dochutíme ji sýrem camembert. Tato polévka je rychlá na přípravu a pokud máš ráda krémová a kořeněná jídla, určitě si na ní pochutnáš i ty.

Jak na to?

1

Kedlubny, mrkev i cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Na rozehřátém olivovém oleji dozlatova osmažíme cibulku.

3

Přidáme nakrájenou mrkev a kedlubny a smažíme dalších 5 minut.

4

Zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme, dokud se mrkev a kedlubny neuvaří.

5

Mezitím z camembertu odřežeme kůrku a nakrájíme na malé kostky.

6

Uvařenou zeleninu rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme na kostky nakrájený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí.

7

Nakonec polévku okořeníme a přidáme lžíci medu. Promícháme a podáváme např. s petrželovou natí a domácími krutony.

Tip: Místo camembertu můžete použít podobné druhy sýrů.

Výživové hodnoty na 1 porci:

270 kcal

1136 kJ

T:

13 g

B:

10 g

S:

27 g

V:

6 g

polévka z kedlubny

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.