Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Kedlubnové hranolky s okurkovým dipem: rychlá zdravá večeře do 20 minut

20 min
1 porce
kedluben recepty

Potřebujeme: 

  • 250 g kedlubny
  • 1 lžíci olivového oleje
  • koření na brambory (vynecháme, když děláme recept pro děti, můžeme nahradit např. mletým kmínem)
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g sýru
  • Na dip potřebujeme:
  • 50 g salátové okurky
  • 50 g bílého jogurtu
  • mořskou/himalájskou sůl
kedluben recepty

Také máš občas chuť na něco nezdravého? U mě jsou pokušením hranolky. Ale představa, jak plavou v oleji, mě vždy odradí. Proto jsem si vymyslela kedlubnové pečené v troubě. S výborným dipem si na nich můžeme pochutnat i k večeři. Vyzkoušej, určitě zachutnají i tobě.

Jak na to?

1

Kedlubnu oškrábeme a nakrájíme na hranolky.

2

Vložíme do mísy. Přidáme olivový olej, koření na brambory, sůl a prolisovaný česnek.

3

Všechno spolu dobře promícháme.

4

Takto připravené hranolky vysypeme na plech vystlaný papírem na pečení.

5

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

6

Hranolky pečeme na program s ventilátorem 15 minut.

7

Posypeme strouhaným sýrem a dopečeme ještě 5 minut.

8

Okurku nastrouháme na jemném struhadle.

9

Osolíme a necháme vypotit.

10

Odstraníme přebytečnou vodu a smícháme s jogurtem. Ochutíme solí.

11

Podáváme spolu s upečenými hranolky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

256 kcal

1077 kJ

T:

12 g

B:

13 g

S:

23 g

V:

9 g

recepty s kedlubnou

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.