Také máš občas chuť na něco nezdravého? U mě jsou pokušením hranolky. Ale představa, jak plavou v oleji, mě vždy odradí. Proto jsem si vymyslela kedlubnové pečené v troubě. S výborným dipem si na nich můžeme pochutnat i k večeři. Vyzkoušej, určitě zachutnají i tobě.
Jak na to?
1
Kedlubnu oškrábeme a nakrájíme na hranolky.
2
Vložíme do mísy. Přidáme olivový olej, koření na brambory, sůl a prolisovaný česnek.
3
Všechno spolu dobře promícháme.
4
Takto připravené hranolky vysypeme na plech vystlaný papírem na pečení.
5
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
6
Hranolky pečeme na program s ventilátorem 15 minut.
7
Posypeme strouhaným sýrem a dopečeme ještě 5 minut.
8
Okurku nastrouháme na jemném struhadle.
9
Osolíme a necháme vypotit.
10
Odstraníme přebytečnou vodu a smícháme s jogurtem. Ochutíme solí.
11
Podáváme spolu s upečenými hranolky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
256 kcal
1077 kJ
T:
12 g
B:
13 g
S:
23 g
V:
9 g
Dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.