Kedlubnový salát na dva způsoby: vhodný i na Vánoce
30 min
6 porcí

Sváteční dny se blíží a pro mnohé z nás to znamená, že dáme svému trávení zabrat. Nabízím ti proto tip na kedlubnový salát, dokonce rovnou na 2 způsoby. Buď ho můžeš použít jako náhradu klasického majonézového bramborového salátu nebo si ho nechej na další dny, kdy budeš chtít odlehčit trávení. Určitě si pochutnáš.
Jak na to?
1
Oškrábanou kedlubnu nastrouháme na struhadle nahrubo, osolíme a necháme 15 minut odstát.
2
Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle.
3
Přidáme hrášek, nadrobno nakrájenou červenou cibuli a kedlubnu, kterou jsme zbavili vody.
4
Salát rozdělíme na dvě části.
5
Do jednoho základního salátu přidáme olivový olej, sůl, pepř a nastrouhaný křen.
6
Všechno spolu promícháme.
7
Do druhé části dáme nakrájená vejce uvařená natvrdo, sůl a pepř.
8
Přidáme dvě lžíce zakysané smetany a všechno spolu promícháme.
9
Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný salát s opečenou bagetkou. Můžeme ozdobit petrželovou natí.
Výživové hodnoty na 1 porci (základního salátu):
171 kcal
720 kJ
T:
5 g
B:
6 g
S:
24 g
V:
12 g
Výživové hodnoty na 1 porci (salátu se smetanou):
202 kcal
850 kJ
T:
6 g
B:
11 g
S:
25 g
V:
12 g

Ať ti chutná! :-)