Tato krémová květáková polévka s jablky a křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním je jednoduchá, ale chuťově ohromující, hodící se do chladných dní nebo na svátky. Na domácí polévce milujeme to, že chuťové kombinace jsou nekonečné, dají se snadno připravit s minimálním množstvím přísad.
Jak na to v Luli Chefovi Midi?
Počet porcí: 2 porce
Čas přípravy
- 20 minut
1
Do Luli Chefa Midi přidáme nakrájené jablko, nakrájený květák, zalijeme vodou/vývarem v množství podle návodu. Nastavíme na program Soup/Puree a vaříme.
2
Mezitím si připravíme sypání. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme hrozinky, ořechy a tymián. Restujeme 5 minut, nebo dokud nejsou ořechy křupavé a hrozinky zkaramelizované.
3
Uvařenou polévku dochutíme solí, pepřem, máslem a skořicí, podáváme s křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním.
Výživové hodnoty na 1 porci:
360 kcal
1095 kJ
T:
17 g
B:
4 g
S:
22 g
V:
4 g
Jak na to v hrnci?
Počet porcí: 4 porce
Čas přípravy
- 30 minut
1
Do hrnce dáme nakrájená jablka, na kousky nakrájený květák, zalijeme vodou/vývarem a vaříme 20–25 minut.
2
Když je květák s jablky uvařený, rozmixujeme je na jemný krém, přidáme máslo, pokud je třeba, přidáme vodu/vývar. Dochutíme solí, skořicí a pepřem.
3
Polévku podáváme s křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním (velmi ho doporučuju, hodí se k polévce).
Výživové hodnoty na 1 porci:
109 kcal
458 kJ
T:
6 g
B:
1 g
S:
11 g
V:
2 g
Ať ti chutná! 😊
Na Mikuláše budeme naše premium členy obdarovávat novým e-bookem se 44 recepty nejen na Vánoce. Staň se naším členem ještě dnes i ty a tento dárek pošleme i tobě. 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz