Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Krémová květáková polévka s jablky, podávaná s hrozinkami a křupavými ořechy

NaN
krémová květáková polévka

Potřebujeme: 

  • S použitím Luli Chef Midi:
  • 1 větší jablko
  • 4–5 větších růžiček květáku
  • vodu nebo vývar
  • himalájskou/mořskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíci másla
  • špetku skořice
  • --
  • S použitím hrnce:
  • 2 jablka
  • 1 menší květák
  • 2 hrnky vývaru/vody
  • 2 lžíce másla
  • mořskou/himalájskou sůl
  • skořici
  • mletý černý pepř
  • --
  • Křupavé sypání:
  • 1 lžíci olivového oleje
  • hrst hrozinek
  • hrst vlašských ořechů
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
krémová květáková polévka

Tato krémová květáková polévka s jablky a křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním je jednoduchá, ale chuťově ohromující, hodící se do chladných dní nebo na svátky. Na domácí polévce milujeme to, že chuťové kombinace jsou nekonečné, dají se snadno připravit s minimálním množstvím přísad.

Jak na to v Luli Chefovi Midi?

Počet porcí: 2 porce

Čas přípravy

  • 20 minut 

1

Do Luli Chefa Midi přidáme nakrájené jablko, nakrájený květák, zalijeme vodou/vývarem v množství podle návodu. Nastavíme na program Soup/Puree a vaříme.

2

Mezitím si připravíme sypání. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme hrozinky, ořechy a tymián. Restujeme 5 minut, nebo dokud nejsou ořechy křupavé a hrozinky zkaramelizované.

3

Uvařenou polévku dochutíme solí, pepřem, máslem a skořicí, podáváme s křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním.

Výživové hodnoty na 1 porci:

360 kcal

1095 kJ

T:

17 g

B:

4 g

S:

22 g

V:

4 g

recept kremova kvetakova polevka

Jak na to v hrnci?

Počet porcí: 4 porce

Čas přípravy

  • 30 minut 

1

Do hrnce dáme nakrájená jablka, na kousky nakrájený květák, zalijeme vodou/vývarem a vaříme 20–25 minut.

2

Když je květák s jablky uvařený, rozmixujeme je na jemný krém, přidáme máslo, pokud je třeba, přidáme vodu/vývar. Dochutíme solí, skořicí a pepřem.

3

Polévku podáváme s křupavým ořechovo-hrozinkovým sypáním (velmi ho doporučuju, hodí se k polévce).

Výživové hodnoty na 1 porci:

109 kcal

458 kJ

T:

6 g

B:

1 g

S:

11 g

V:

2 g

krémová kvetakova polévka

Ať ti chutná! 😊

Na Mikuláše budeme naše premium členy obdarovávat novým e-bookem se 44 recepty nejen na Vánoce. Staň se naším členem ještě dnes i ty a tento dárek pošleme i tobě. 😊

dárek pro členy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.