Začni den s touto jednoduchou a výživnou ovocno-jáhlovou kaší.
Všichni můžeme mít prospěch z většího množství rostlinných potravin v naší stravě, protože jsou obvykle bohatší na určité vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny A, C, E, zinek a hořčík, a mají přirozeně vyšší obsah vlákniny, která je důležitá pro podporu trávicího systému a jeho mikrobiomu.
Víc rostlinných potravin v naší stravě může také pomoct snížit riziko srdečních onemocnění a cukrovky 2. typu. Takže si určitě oživ svůj jídelníček o chutné kaše.
Recept můžeš připravit buď v přístroji Luli Chef Midi (praktický pomocník, který vaří za tebe a šetří tvůj čas), nebo klasicky v hrnci.
Co jsou jáhly?
Jáhly jsou obilovina, která se získává odstraněním slupek z prosa. Proso ve slupce je pro člověka jen velmi těžce stravitelné, ale po odstranění slupky se situace okamžitě mění dobrým směrem.
Jádro prosa je totiž přirozeně bezlepkové, lehce stravitelné, s výborným sytícím účinkem a zároveň zásadité, což znamená, že nepřekyseluje organismus.
Jak na to v Luli Chefovi Midi?
Počet porcí: 2
Čas přípravy
- 20 minut
1
Nejdřív jáhly propláchneme vodou.
2
Do Luli Chef Midi vložíme jáhly, mražené ovoce, skořici a vodu mezi rysku min.–max.
3
Vybereme v menu tlačítko „soup/puree“ a počkáme 20 minut.
4
Po uvaření dochutíme ořechovým máslem a vršek ochutíme ovocem, ořechy a můžeme polít ořechovým máslem.
Jak na to v hrnci?
Počet porcí: 2
Čas přípravy
- 25 minut
1
Nejdřív jáhly propláchneme vodou.
2
Do malého hrnce přidáme jáhly, zalijeme vodou, přidáme mražené ovoce, skořici a ořechové máslo. Vaříme, dokud jáhly nejsou uvařené.
3
Nakonec spolu všechno rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou kaši.
4
Podáváme s ovocem, ořechy a politou ořechovým máslem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
374 kcal
1573 kJ
T:
20 g
B:
8 g
S:
37 g
V:
5 g
Ať ti chutná! 😊
Jestli miluješ sladkou snídani, pak neváhej a nahlédni do našeho e-shopu. Čekají tam na tebe naše snídaňové kaše.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz