Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Jednoduchá sladká jáhlová kaše s ovocem k snídani

NaN
jáhlová kaše

Potřebujeme: 

  • S použitím Luli Chef Midi
  • 3 odměrky jáhel
  • ½ hrnku mraženého ovoce lesní směs
  • ½ lžičky skořice
  • vodu
  • 1 lžíci ořechového másla (já jsem použila Fitnutku s lískovými oříšky a čokoládou)
  • ořechy a ovoce na dozdobení
  • --
  • S použitím hrnca:
  • 60 g jáhel
  • 100 ml vody
  • ½ hrnku mraženého ovoce lesní směs
  • ½ lžičky skořice
  • 1 lžíci ořechového másla (já jsem použila Fitnutku s lískovými oříšky a čokoládou)
  • ořechy a ovoce na dozdobení
jáhlová kaše

Začni den s touto jednoduchou a výživnou ovocno-jáhlovou kaší.

Všichni můžeme mít prospěch z většího množství rostlinných potravin v naší stravě, protože jsou obvykle bohatší na určité vitamíny a minerály, jako jsou vitamíny A, C, E, zinek a hořčík, a mají přirozeně vyšší obsah vlákniny, která je důležitá pro podporu trávicího systému a jeho mikrobiomu.

Víc rostlinných potravin v naší stravě může také pomoct snížit riziko srdečních onemocnění a cukrovky 2. typu. Takže si určitě oživ svůj jídelníček o chutné kaše.

Recept můžeš připravit buď v přístroji Luli Chef Midi (praktický pomocník, který vaří za tebe a šetří tvůj čas), nebo klasicky v hrnci.

Co jsou jáhly?

Jáhly jsou obilovina, která se získává odstraněním slupek z prosa. Proso ve slupce je pro člověka jen velmi těžce stravitelné, ale po odstranění slupky se situace okamžitě mění dobrým směrem.

Jádro prosa je totiž přirozeně bezlepkové, lehce stravitelné, s výborným sytícím účinkem a zároveň zásadité, což znamená, že nepřekyseluje organismus.

Jak na to v Luli Chefovi Midi?

Počet porcí: 2

Čas přípravy

  • 20 minut 

1

Nejdřív jáhly propláchneme vodou.

2

Do Luli Chef Midi vložíme jáhly, mražené ovoce, skořici a vodu mezi rysku min.–max.

3

Vybereme v menu tlačítko „soup/puree“ a počkáme 20 minut.

4

Po uvaření dochutíme ořechovým máslem a vršek ochutíme ovocem, ořechy a můžeme polít ořechovým máslem.

Jak na to v hrnci?

Počet porcí: 2

Čas přípravy

  • 25 minut 

1

Nejdřív jáhly propláchneme vodou.

2

Do malého hrnce přidáme jáhly, zalijeme vodou, přidáme mražené ovoce, skořici a ořechové máslo. Vaříme, dokud jáhly nejsou uvařené.

3

Nakonec spolu všechno rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou kaši.

4

Podáváme s ovocem, ořechy a politou ořechovým máslem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

374 kcal

1573 kJ

T:

20 g

B:

8 g

S:

37 g

V:

5 g

jahlova kaše
jahlova kase recept

Ať ti chutná! 😊

Jestli miluješ sladkou snídani, pak neváhej a nahlédni do našeho e-shopu. Čekají tam na tebe naše snídaňové kaše.

sladká snídaně
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.