Tyto těstoviny nejsou jen chuťově skvělé, ale také plné bílkovin a zdravých ingrediencí. Mleté krůtí maso, krémová omáčka z cottage cheese a rajčatové passaty spolu s čerstvou bazalkou vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Pokud preferujete vegetariánskou verzi, můžete maso nahradit marinovaným tofu. Přidáním oblíbené zeleniny, jako je cuketa, mrkev nebo brokolice, si recept přizpůsobíte podle vlastní chuti. Jednoduchá příprava a skvělá chuť zajistí, že se tento recept stane stálicí ve vašem jídelníčku.
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu „al dente“.
2
Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem do sklovita.
3
Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce opečeme, aby získalo zlatohnědou barvu.
4
Cottage cheese rozmixujeme s rajčatovou passatou do hladké konzistence a vlijeme na pánev k masu.
5
Uvařené těstoviny přidáme do omáčky. Podle potřeby omáčku zředíme trochou vody z těstovin. Dochutíme solí, mletým černým pepřem a nasekanou čerstvou bazalkou.
6
Těstoviny servírujeme posypané parmezánem a ozdobené lístky čerstvé bazalky.
EXTRA TIP: Přidaná zelenina – cuketa, mrkev nebo brokolice dodají jídlu ještě více živin a barev.
Ať Ti chutná! 🌟
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.