Dýně je královnou podzimu a tento krémový dýňový přívarok si zamilujete. Je jednoduchý na přípravu, jemně nasládlý a dochucený voňavým podzimním kořením.
Skvěle se hodí jako hlavní chod nebo příloha. Pokud nemáte rádi kopr, můžete ho nahradit petrželovou natí a přizpůsobit si recept podle své chuti. Díky mandlovému mléku je tento přívarok lehký a ideální i pro vegany.
Jak na to?
1
Nahrubo nastrouháme dýni a rozehřejeme větší hrnec.
2
Na rozehřátém oleji podusíme dýni na mírném plameni, dokud nezměkne.
3
Přidáme koření, promícháme a ještě chvíli dusíme.
4
Zalijeme mandlovým mlékem a vaříme pod pokličkou přibližně 10 minut.
5
Přimícháme kopr a tapiokový škrob, který jsme si rozmíchali s trochou přívaru.
6
Vaříme odkryté dalších 5 minut.
Veganský tip: Podávejte s opečeným tempehem nebo seitanem jako zdrojem bílkovin.
Servírovací tip: Přívarok je skvělý s kopečkem zakysané smetany nebo s pošírovaným vejcem.
Vykouzlete si na talíři podzimní harmonii chutí!
✨ Nový Fitshaker diář 2025 je tady! ✨
Naplánujte si své dny plné pohybu, zdravých jídel a radosti. Fitshaker diář vás provede cestou k vašim cílům a pomůže vám udržet si motivaci po celý rok. Navíc obsahuje užitečné tipy, inspirativní citáty a prostor pro vaše myšlenky.Dosahujte své cíle stylově a s přehledem!
➡️ K dispozici již nyní na Fitshaker e-shopu. Pořiďte si ho ještě dnes a začněte plánovat úspěšný rok 2025! 📖💪
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.