Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rýžový puding s proteinem – výborná volba po tréninku

35 min
3 porce
ryžový puding

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky (400 g) uvařené hnědé rýže
  • 2 hrnky (500 ml) libovolného mléka (já jsem použila rostlinné kokosové)
  • ¼ lžičky mořské soli
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 hrnek (100 g) proteinového prášku (já jsem použila Fitshaker protein shake s kakaovou příchutí)
  • na servírování jogurt, granolu, ovoce
ryžový puding

Mám pro tebe lahodný recept na proteinový rýžový puding, který se skvěle hodí po tréninku. Je vynikající a zdravý. Věřím, že si ho zamiluješ i jako občerstvení nebo dezert. Tento recept je jednoduchý a chutná úžasně.

Jak na to?

1

Smícháme uvařenou rýži a mléko v hrnci a vaříme na středním stupni.

2

Dusíme za častého míchání na mírném stupni 30–35 minut, dokud rýže úplně nezměkne.

3

Odstraníme ze zdroje tepla a necháme mírně vychladnout.

4

Přidáme mořskou sůl, vanilkový extrakt a skořici. Dobře promícháme.

5

Přidáme protein a dobře promícháme.

6

Puding podáváme teplý nebo vychlazený s libovolnou polevou, například s jogurtem, posypaný granolou a doplněný ovocem.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez příloh):

328 kcal

1380 kJ

T:

6 g

B:

31 g

S:

34 g

V:

2 g

domaci proteinovy puding
rýžový puding

Příjemné mlsání! 😊

Máme pro tebe skvělý SLADKÝ DÁREK! Nakup do 14. 2. v našem e-shopu nad 1750 Kč a my ti přibalíme naši kuchařku Z fitka do kuchyne 3, která v sobě ukrývá několik sladkých inspirací na valentýnské pečení. 😋

dárek pro tebe
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.