Recept je jednoduchý, příprava snadná a můžeš ho mít na stole už za 30 minut! Je to skvělý způsob, jak „přinutit“ svoji rodinu, aby jedla více zeleniny! Díky směsi chutí z rajčat, cukety, masa, bylinek a sýra tento pekáč určitě potěší i ty nejvybíravější jedlíky.
Jak na to?
1
Cuketu omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Dáme do velké mísy a jemně osolíme. Chvíli necháme odležet v soli, čímž se vytáhne přebytečná tekutina.
2
Předehřejeme troubu na 175 °C. Ve velké pánvi zahřejeme olej a opečeme na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme maso a opékáme 5 minut. Ochutíme kořením a dusíme ještě 5 minut.
3
Potom přidáme nakrájená rajčata, červenou papriku nakrájenou na menší kostky, hořčici a worcestrovou omáčku. Směs ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, pokud je potřeba.
4
Vylijeme tekutinu z cukety. Vymažeme pekáč a na dno navrstvíme cuketu, potom maso, sýr, opět cuketu a vršek posypeme sýrem. Dáme zapéct.
5
Pečeme 15–20 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a mírně nezhnědne. Podáváme s čerstvými bylinkami, pita plackami, čerstvým pečivem, salátem nebo rýží.
Výživové hodnoty na 1 porci:
345 kcal
1443 kJ
T:
12 g
B:
41 g
S:
16 g
V:
5.5 g
Ať ti chutná 😊.
Dopřej svému tělu nejen vyváženou a chutnou stravu, ale taky dostatečný pohyb a relax. S námi ti cvičení zabere maximálně 30 minut, ale pocit bude stejný a život příjemnější 😉.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz