Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Pečená cuketa s mletým masem a mozzarellou

30 min
4 porce
zapecena cuketa

Potřebujeme: 

  • 3 střední cukety
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 cibuli nakrájenou na malé kostky
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1 lžičku sušené bazalky
  • 1 lžičku sušeného česneku
  • ½ lžičky mleté červené papriky
  • ½ lžičky soli, více podle potřeby
  • 1 konzervu krájených rajčat
  • 1 červenou papriku
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 150 g nastrouhaného sýra mozzarella
  • čerstvé bylinky k podávání
zapecena cuketa

Recept je jednoduchý, příprava snadná a můžeš ho mít na stole už za 30 minut! Je to skvělý způsob, jak „přinutit“ svoji rodinu, aby jedla více zeleniny! Díky směsi chutí z rajčat, cukety, masa, bylinek a sýra tento pekáč určitě potěší i ty nejvybíravější jedlíky.

Jak na to?

1

Cuketu omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Dáme do velké mísy a jemně osolíme. Chvíli necháme odležet v soli, čímž se vytáhne přebytečná tekutina.

2

Předehřejeme troubu na 175 °C. Ve velké pánvi zahřejeme olej a opečeme na malé kousky nakrájenou cibuli. Přidáme maso a opékáme 5 minut. Ochutíme kořením a dusíme ještě 5 minut.

3

Potom přidáme nakrájená rajčata, červenou papriku nakrájenou na menší kostky, hořčici a worcestrovou omáčku. Směs ochutnáme a dochutíme solí a pepřem, pokud je potřeba.

4

Vylijeme tekutinu z cukety. Vymažeme pekáč a na dno navrstvíme cuketu, potom maso, sýr, opět cuketu a vršek posypeme sýrem. Dáme zapéct.

5

Pečeme 15–20 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a mírně nezhnědne. Podáváme s čerstvými bylinkami, pita plackami, čerstvým pečivem, salátem nebo rýží.

Výživové hodnoty na 1 porci:

345 kcal

1443 kJ

T:

12 g

B:

41 g

S:

16 g

V:

5.5 g

Ať ti chutná 😊.

Dopřej svému tělu nejen vyváženou a chutnou stravu, ale taky dostatečný pohyb a relax. S námi ti cvičení zabere maximálně 30 minut, ale pocit bude stejný a život příjemnější 😉.

cviceni doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.