
Kdo by ho nemiloval? Krtkův dort je kombinací úžasných chutí a struktur – kakaový korpus, jemný krém, banán a čokoláda. Pokud se vám nechce péct celý dort nebo byste si raději dopřáli zdravější variantu, tahle verze do skleničky je pro vás ideální.
Příprava je jednoduchá, rychlá a výsledkem je skvělý dezert, který si můžete vychutnat třeba jen tak u kávy nebo jako sladkou odměnu po obědě.
Čas přípravy
- 30 minutpříprava
- 15 minutpečení
Jak na to?
1
Vejce s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané pěny – opravdu si na tom dáme záležet.
2
Přimícháme olej a přes síto prosejeme mouku s kakaem. Zlehka vmícháme do pěny.
3
Těsto nalijeme do menšího pekáčku vyloženého pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Necháme vychladnout.
4
Upečený korpus rozdrobíme na malé kousky.
5
V míse promícháme skyr s jogurtem, čekankovým sirupem a přidáme nasekanou čokoládu.
6
Banán nakrájíme na plátky.
7
Do skleniček navrstvíme většinu drobeného korpusu.
8
Přidáme 2/3 krému, poklademe plátky banánu (několik si necháme na ozdobu), navrstvíme zbytek korpusu a na něj zbytek krému.
9
Ozdobíme banánem a čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
445 kcal
1869 kJ
T:
18 g
B:
24 g
S:
40 g
V:
6 g

Přejeme ti sladký a zároveň výživný zážitek – užij si každou lžičku tohoto zdravějšího dezertu! 😊
Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz