Tento jednoduchý recept na medovo-hořčicové masíčko představuje dokonalý chutný oběd nebo večeři. Doporučuju podávat například s pečenou růžičkovou kapustou, kterou v rámci úspory času upečeš dohromady s masem. Potom přidej chutnou bramborovou nebo jinou zeleninovou kaši a můžeš podávat. Toto jídlo si určitě zamilují všichni.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 220 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.
2
Do malé misky dáme vyšlehané vajíčko, do druhé misky kukuřičné lupínky a mouku.
3
Kuřecí maso jemně osolíme a obalíme nejdřív ve vajíčku a potom v kukuřičné směsi, položíme na plech a pokapeme olivovým olejem.
4
K masu přidáme růžičkovou kapustu, kterou promícháme se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Pečeme 20 minut, dokud není kuřecí maso udělané. Snížíme teplotu na 200 °C.
5
Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce, dokud nebudou hladké a krémové.
6
Omáčkou zalijeme kuřecí maso i růžičkovou kapustu. Pečeme ještě 3–5 minut.
7
Podáváme s kaší a čerstvým tymiánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
880 kcal
3695 kJ
T:
44 g
B:
36 g
S:
83 g
V:
7 g
Ať ti chutná! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz