Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Křupavé medovo-hořčicové kuřecí maso pečené v troubě

40 min
4 porce
kuřecí maso

Potřebujeme: 

  • 500 g vykostěných kuřecích stehen/prsou
  • 1 vajíčko
  • 2 hrnky kukuřičných vloček
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu (nemusí být)
  • --
  • Na omáčku:
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • ¼ hrnku medu
  • ¼ dijonské hořčice
  • ½ lžičky červené sladké papriky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • mořskou/himalájskou sůl
kuřecí maso

Tento jednoduchý recept na medovo-hořčicové masíčko představuje dokonalý chutný oběd nebo večeři. Doporučuju podávat například s pečenou růžičkovou kapustou, kterou v rámci úspory času upečeš dohromady s masem. Potom přidej chutnou bramborovou nebo jinou zeleninovou kaši a můžeš podávat. Toto jídlo si určitě zamilují všichni.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 220 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.

2

Do malé misky dáme vyšlehané vajíčko, do druhé misky kukuřičné lupínky a mouku.

3

Kuřecí maso jemně osolíme a obalíme nejdřív ve vajíčku a potom v kukuřičné směsi, položíme na plech a pokapeme olivovým olejem.

4

K masu přidáme růžičkovou kapustu, kterou promícháme se 2 lžícemi oleje, solí a pepřem. Pečeme 20 minut, dokud není kuřecí maso udělané. Snížíme teplotu na 200 °C.

5

Mezitím si připravíme omáčku. Smícháme všechny ingredience v misce, dokud nebudou hladké a krémové.

6

Omáčkou zalijeme kuřecí maso i růžičkovou kapustu. Pečeme ještě 3–5 minut.

7

Podáváme s kaší a čerstvým tymiánem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

880 kcal

3695 kJ

T:

44 g

B:

36 g

S:

83 g

V:

7 g

kureci maso

Ať ti chutná! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.