Řízky se dají považovat za české tradiční slavnostní jídlo. Já však radši preferuju alternativy. Je s nimi trochu víc práce, ale jejich chuť ti to vynahradí. Stačí, když koupíš kvalitní kuřecí maso, pustíš uzdu fantazii a super jídlo je na světě! ;-)
Jak na to?
1
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na úplně drobné kousky.
2
Přidáme vajíčka, prolisovaný česnek, strouhanku, sůl a všechno spolu dobře promícháme.
3
Směs necháme odležet cca 20 minut a přidáme strouhaný parmazán a nať libečku.
4
Opět všechno spolu promícháme.
5
Na pánvi zahřejeme olej. Ze směsi vytváříme rukama malé řízky, které smažíme na pánvi z obou stran dozlatova.
6
Můžeme podávat se salátem nebo libovolnou přílohou podle vlastních preferencí.
TIP: Tyto řízky můžeme servírovat i malým dětem od 2 let, ale je nutné je upéct v troubě. Na plech dáme papír na pečení, potřeme ho troškou kvalitního řepkového oleje (doporučujeme Flaviol), uložíme připravené řízky a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C. Cca po 20 minutách obrátíme a pečeme dozlatova i z druhé strany také cca 20 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci (4 ks):
371 kcal
1562 kJ
T:
14 g
B:
52 g
S:
6 g
Přeju krásné slavnostní chvíle a dobrou chuť! :-)
Teď navíc k ročnímu členství získáváš jako dárek naši kuchařskou knihu plnou zdravých receptů. Podívej se i na více benefitů, které nabízíme našim premium členům.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.