Už máš dost pořád těch stejných příloh, jako jsou brambory, rýže a těstoviny? Případně se nemůžeš zbavit chuti na smažené hranolky, které by se skvěle hodily ke kousku masa? Tak teď si je můžeš dopřát a úplně bez výčitek! Pokud místo brambor použiješ celer a dýni a místo fritování zvolíš pečení. Výsledkem budou křupavé hranolky, které tě překvapí lahodnou chutí. Přesvědč se sama 😊.
Jak na to?
1
Celer s dýni oloupeme. Pokud máme hokaido, není to potřeba, peče se i se slupkou. Umyjeme a nakrájíme na hranolky.
2
V misce připravíme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, sůl, chilli a koriandr.
3
Přidáme zeleninové hranolky a promícháme. Necháme odstát 20 minut.
4
Plech vyložíme papírem na pečení a hranolky nasypeme na plech. Posypeme tymiánem a rozmarýnem nebo větvičky jen položíme na vršek hranolek. Pečeme v troubě cca 30 minut při teplotě 170 °C.
TIP: Podobně můžeš připravit i jinou tvrdou zeleninu jako například mrkev nebo batáty. Chutnají stejně skvěle!
A zdravé hranolky jsou na světě. Dobrou chuť 😊.