Všechny

Kynutí slaní šneci s parmazánem a sušenými rajčaty

Recepty
17. dec 2022
Júlia Rašlová
45 min
18 ks
slane slimaky
Potřebujeme:
  • 250 g hladké špaldové mouky
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 20 g droždí
  • 140 ml vlažné vody
  • 1 lžičku soli
  • Na náplň:
  • 70 g parmazánu
  • 100 g sušených rajčat
  • 50 g černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 100 g zakysané smetany
  • vajíčko na potření
  • dýňová semínka

Přijde k vám nečekaně návštěva? Nevadí, stačí chvilka a pohoštění máte na stole. Těsto nemusíte nechat kynout a můžete ho naplnit náplní podle svojí chuti a fantazie. Určitě si pochutnají nejen hosté, ale i vy.

Jak na to?
1
Z mouky, oleje, droždí, vody a soli vypracujeme těsto, které necháme 10 minut odstát.
2
Zatím si připravíme náplň.
3
Parmazán nastrouháme na jemném struhadle.
4
Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata, černé olivy, prolisovaný česnek a osolíme.
5
Přimícháme zakysanou smetanu a dobře promícháme.
6
Těsto na pomoučeném válu rozválíme, pomažeme náplní a stočíme do rolády.
7
Roládu nakrájíme na 18 stejných kusů, které ukládáme na plech vystlaný papírem na pečení.
8
Každý kousek pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme drcenými dýňovými semínky.
9
Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 35 minut.

Výživové hodnoty na 1 ks:

85 kcal

359 kJ

T:

3 g

B:

3 g

S:

13 g

V:

3 g

šneci z kynutého těsta

Dobrou chuť! 😊

Ďalšie výborné inšpirácie na chutné recepty nájdeš i na našem blogu:

recepty
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptySvačinaChléb a pečivo