Pokud i ty ještě stále hledáš ten „pravý“ recept na lososa, který by tě vytrhl z rutiny a uspokojil nejen tvůj hlad, ale i oči, nos a chuťové buňky, čti směle dál a nech se inspirovat touto neobvyklou kombinací. Tento super funkční pokrm ideálně poslouží jako potréninkové jídlo, které urychlí regeneraci tvého svalstva a spalování tuků. Doporučujeme i v případě, pokud na večeři čekáš důležité hosty a v kuchyni chceš čarovat jako opravdový profík. :)
Jak na to?
1
Přichystáme wok s pokličkou, do kterého dáme 2 polévkové lžíce olivového oleje a rozmrazené filé z lososa. Přidáme koření na ryby, posypeme bylinkami a grilujeme z obou stran cca 5 min (wok necháme během grilování přiklopený, aby se nám losos zbytečně nevysušil).
2
Mezitím v jiné pánvi připravíme zeleninový mix (restujeme na kokosovém oleji cca 10 min). Quinou propláchneme a vaříme v jemně osolené vodě cca 20 min (připravujeme podobně jako rýži).
3
Nakrájíme čerstvá cherry rajčátka, a když se nám rybka dogriluje, vhodíme je do woku a necháme podusit cca 5-10 min.
4
Na závěr decentně dochutíme sójovou omáčkou a ozdobíme slunečnicovými semínky, případně ještě posypeme troškou provensálských bylinek.
Co z receptu vytěžíš pro svoje tělo?
Losos: Ryba, která nám kromě jemného masa a kvalitních bílkovin poskytuje i silné protizánětlivé benefity. Zejména díky tomu, že je zdrojem vzácných omega-3 mastných kyselin.
Quinoa: Jeden z nejkvalitnějších komplexních sacharidů, které naše tělo může přijmout. Překvapí nejen nulovým obsahem lepku, ale i vysokým podílem vlákniny a rostlinných aminokyselin.
Špenát & Zelené fazolky: Parádní zdroj železa, antioxidantů, vlákniny a v neposlední řadě i rostlinného proteinu, ze kterého profitoval i legendární Pepek námořník :). Tyto magické druhy zeleniny alkalizují naše tělo a zachutnají i našemu trávení.
Vychutnáváme s úsměvem na tváři a dobrým pocitem na duši.
Dobrou chuť :)