Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lahodná večeře po cvičení: Losos-Quinoa Express

45 min
2 porce
losos na večeři

Potřebujeme: 

  • 2 ks filé z lososa (vytáhneme z mrazáku pár hodin před začátkem vaření nebo ideálně použijeme čerstvý filet)
  • 100 g zeleninového mixu (zelené fazolky a špenát)
  • 80 g quinoy
  • 10 ks cherry rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku koření na ryby
  • 2 lžičku fermentované sójové omáčky
  • 1 lžíci provensálských bylinek
  • 1 lžíci slunečnicových semínek
losos na večeři

Pokud i ty ještě stále hledáš ten „pravý“ recept na lososa, který by tě vytrhl z rutiny a uspokojil nejen tvůj hlad, ale i oči, nos a chuťové buňky, čti směle dál a nech se inspirovat touto neobvyklou kombinací. Tento super funkční pokrm ideálně poslouží jako potréninkové jídlo, které urychlí regeneraci tvého svalstva a spalování tuků. Doporučujeme i v případě, pokud na večeři čekáš důležité hosty a v kuchyni chceš čarovat jako opravdový profík. :)

Jak na to?

1

Přichystáme wok s pokličkou, do kterého dáme 2 polévkové lžíce olivového oleje a rozmrazené filé z lososa. Přidáme koření na ryby, posypeme bylinkami a grilujeme z obou stran cca 5 min (wok necháme během grilování přiklopený, aby se nám losos zbytečně nevysušil).

2

Mezitím v jiné pánvi připravíme zeleninový mix (restujeme na kokosovém oleji cca 10 min). Quinou propláchneme a vaříme v jemně osolené vodě cca 20 min (připravujeme podobně jako rýži).

3

Nakrájíme čerstvá cherry rajčátka, a když se nám rybka dogriluje, vhodíme je do woku a necháme podusit cca 5-10 min.

4

Na závěr decentně dochutíme sójovou omáčkou a ozdobíme slunečnicovými semínky, případně ještě posypeme troškou provensálských bylinek.

Co z receptu vytěžíš pro svoje tělo?

Losos: Ryba, která nám kromě jemného masa a kvalitních bílkovin poskytuje i silné protizánětlivé benefity. Zejména díky tomu, že je zdrojem vzácných omega-3 mastných kyselin.

Quinoa: Jeden z nejkvalitnějších komplexních sacharidů, které naše tělo může přijmout. Překvapí nejen nulovým obsahem lepku, ale i vysokým podílem vlákniny a rostlinných aminokyselin.

Špenát & Zelené fazolky: Parádní zdroj železa, antioxidantů, vlákniny a v neposlední řadě i rostlinného proteinu, ze kterého profitoval i legendární Pepek námořník :). Tyto magické druhy zeleniny alkalizují naše tělo a zachutnají i našemu trávení.

Vychutnáváme s úsměvem na tváři a dobrým pocitem na duši.

Dobrou chuť :)

Soňa Kočišová
Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.