Co dobrého si dát k večeři po cvičení? Chleba s máslem ne, pizzu také ne, o brynzových haluškách si můžeme nechat taky jen zdát. Jestli však chcete něco opravdu dobrého a kuřecí prsa vám už lezou krkem, doporučujeme tento rychlý a veeelmi dobrý recept.
Květák je zelenina, která obsahuje bezpočet vitamínů, a proto se doporučuje jíst hlavně v zimě. Například obsahuje víc vitamínu C než pomeranč. Tak proč toho nevyužít a neudělat si z něj např. zdravou náhradu bramborové kaše? Květáková kaše je výborná k masu, ale mně zachutnala právě k mému oblíbenému lososovi, o němž se ne nadarmo říká, že je králem zdraví a štíhlosti. Příprava tohoto receptu je opravdu rychlá a jednoduchá, proto může být skvělou alternativou k večeři nebo obědu. Tak pojďme na to :-)
Jak na to?
1
Růžičky květáku napaříme doměkka.
2
Přecezené vložíme do misky, v níž je spolu s česnekem a pažitkou rozmixujeme. Dochutíme solí a provensálským kořením.
3
Losos je skvělý sám o sobě, proto ho stačí dochutit kořením na ryby a opéct ho na pánvi z obou stran.
4
Už jen nakrájen oblíbenou zeleninu, trošku citronu a můžeme se s chutí pustit do jídla.
Tip: Jestli chceš docílit krémovější struktury kaše, přidej do ní trošku kokosové smetany. Vytvoříš tak novou krémovou chuť.
Přeju dobrou chuť! :-)