Milovníci fenyklu pozor, tuto skvělou zeleninu jsem zkombinovala s lososem a vytvořila jedno chutné krémové rizoto na zdravější způsob. V receptu jsem použila naturální rýži místo klasické rýže arborio. Výsledné chuti to neuškodí, jen příprava trvá trochu déle. Ale když hotové rizoto ochutnáš, zamiluješ se do něj.
Jak na to?
1
Cibuli nakrájíme na malé kostky a na 1 lžíci másla smažíme dozlatova. Přidáme rýži a promícháme.
2
Po cca 3 minutách přidáme víno a počkáme, dokud se neodpaří. Potom začneme postupně přilévat vodu a míchat.
3
Rizoto osolíme a opepříme.
4
Na další pánvičce na zbytku másla opečeme fenykl nakrájený na tenká kolečka. Nezapomeneme ho osolit a opepřit.
5
Na třetí menší pánvičce opečeme omytého, osoleného a opepřeného lososa z obou stran.
6
Když je rýže měkká, přidáme k ní fenykl a lososa nakrájeného na menší kousky. Do hotového rizota ještě přidáme petrželovou nať a hned podáváme.
Výživové hodnoty na 1 porci:
455 kcal
1903 kJ
T:
16 g
B:
23 g
S:
53 g
V:
7 g
Připravuješ i ty doma rizoto? Jaké je tvoje nejoblíbenější? Poděl se o to s námi v komentářích. 😊
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.