Krémové řepové rizoto s kuřecím masem: tip na pestrý, chutný a výživný oběd

Rizoto patří mezi moje oblíbená jídla, protože poskytuje tvořivý prostor pro pestré kombinace. Červenou řepu jsem do rizota ještě nepoužila, proto je na čase to změnit. Zbožňuju červenou řepu. Její chuť, vůni a hlavně barvu. Myslím si, že téměř každého u barvy červená hned napadnou dvě věci. Krev a řepa. Červená je barvou silných pozitivních i negativních emocí, energie a života. Probouzí životní energii a přitahuje blaho a úspěch. Podněcuje vášnivost, vůli a působí proti únavě. Povzbuzuje krevní oběh, dodává chuť k jídlu, má příznivé účinky při léčbě revmatických problémů, depresí a chudokrevnosti. Podobně je to i u řepy, také ona pozitivně ovlivňuje náš organizmus. Reguluje a pročisťuje srdce a krevní oběh, předchází zácpě, léčí ekzémy a posiluje vlasy. Obsahuje významné množství látek s protirakovinovými účinky. Je výživná, posiluje organizmus a pomáhá při léčbě chřipky a prochladnutí. Má málo kalorií, urychluje metabolizmus a pomáhá při vstřebávání potravy.
TIP: Namísto balkánského sýra můžeme použít kozí nebo ovčí sýr. Čisté řepové rizoto bez masa a zeleniny můžeme použít jako přílohu k jiným druhům masa.
Výživové hodnoty na 1 porci:
696 kcal
2925 kJ
T:
31 g
B:
41 g
S:
58 g
V:
3 g


-310009-large.jpg)

Přeju ti dobrou chuť! :-)