Toto jídlo z jedné pánve má hodně chutí a obsahuje různá koření a textury. Křupavý pečený losos dušený v bohaté, mírně pikantní, krémové rajčatové omáčce.
Lososa připravíš snadno a je vážně chutný, zejména když ho posypeš čerstvými bylinkami nebo klíčky. Doporučuju k němu podávat jasmínovou rýži. Toto krémové jídlo je skvělé pro každý týden. Bude se ti líbit.
Jak na to?
1
Filety z lososa osušíme papírovou utěrkou a dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
2
Rozehřejeme olej a 1 lžíci másla ve velké nepřilnavé pánvi na středně vysoké teplotě. Přidáme filety z lososa a opékáme asi 3–4 minuty z každé strany. Vyndáme z pánve a odložíme bokem.
3
Snížíme teplotu na nízký stupeň. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zázvor. Dusíme doměkka 3 minuty. Přimícháme kmín, koriandr, kurkumu, kari koření a kajenský pepř. Podlijeme zeleninovým vývarem a dusíme 1 minutu za stálého míchání.
4
Přidáme rajský protlak a mícháme, dokud se směs nespojí.
5
Přidáme drcená rajčata a nalijeme smetanu. Mícháme, aby se všechno spojilo, a přivedeme k varu.
6
Přidáme zbylé máslo a dochutíme solí podle vlastní chuti.
7
Lososa vložíme do omáčky. Dusíme 3–5 minut nebo dokud není losos uvařený a omáčka mírně nezhoustne.
8
Servírujeme s čerstvými bylinkami, klíčky, zeleninou a rýží.
Výživové hodnoty na 1 porci:
452 kcal
1897 kJ
T:
29 g
B:
33 g
S:
13 g
V:
1.5 g
Ať ti chutná 😊.
Po takto nadupaném obědě dopřej svému tělu i kousek pohybu. Nech samu sebe zazářit a užij si ho i v naší basic kolekci, kterou si jednoznačně zamiluješ.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz