Šťavnatý pečený losos s citrusovou omáčkou a bramborové pyré s červenou řepou
30 min
1 porce

I ty si chceš na svátky připravit rybu s chutnou přílohou? Co tak vyzkoušet tuto kombinaci? Věřím, že recept ti zachutná natolik, že se na tvém talíři ocitne i po svátcích. 😉
Jak na to?
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme a uvaříme. Řepu nastrouháme najemno.
2
Uvařené brambory zpracujeme s máslem, Lučinou, mlékem, solí a řepou do pyré.
3
Lososa grilujeme na papíru na pečení při 150 °C cca 12–15 minut (podle tloušťky filetů).
4
Omáčku si připravíme ze šťávy z pomeranče, limetky a citronu – v malém hrnci ji ohřejeme společně s medem a zredukujeme na omáčku.

Ať ti chutná! 😊
Máš už všechno dárky pod stromeček vyřešeno? Pokud stále nevíš čím můžeš někoho blízkého obdarovat, věnuj mu cvičení u nás na celý rok.