
Linecké cukroví je osvědčená klasika, kterou milujeme hlavně během svátků. Tahle verze je však o něco lehčí a poctivější – ovesné vločky, mleté mandle a špaldová mouka dodají těstu jemnou oříškovou chuť a příjemnou vláčnost. Cukroví je krásně křehké, voňavé po vanilce, skořici a pomerančové kůře. Ať už je naplníš marmeládou nebo Fitnutkou, výsledek bude vždy skvělý. 🍪
Jak na to?
1
Nejprve rozmixujeme ovesné vločky najemno. V míse smícháme špaldovou mouku, namleté vločky, mleté mandle, třtinový cukr, mletou vanilku, skořici, pomerančovou kůru a špetku soli.
2
Přidáme změklé máslo, žloutek a med. Vypracujeme hladké, kompaktní těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
3
Po vychlazení ho necháme pár minut povolit a rozválíme mezi dvěma pečicími papíry. Vykrajujeme tvary a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem.
4
Pečeme při 180 °C přibližně 8–10 minut, jen dokud okraje nezačnou lehce zlátnout.
5
Po vychladnutí koláčky slepujeme džemem nebo Fitnutkou. Můžeme je posypat práškovým třtinovým cukrem.


Výživové hodnoty na 1 porci (1 ks: 110 kcal, 462 kJ, T: 6 g, B: 2 g, S: 12 g, V: 1,5 g):
110 kcal
462 kJ
T:
6 g
B:
2 g
S:
12 g
V:
1.5 g
Nechť ti tyhle vláčné dobroty zpříjemní adventní dny, svátky nebo jakékoli sladké odpoledne. Přeji ti příjemné pečení a ještě příjemnější mlsání!🎄
Ahoj 😊 Já jsem Sandra. Jsem foodblogerka, autorka receptů a fotografka jídla. Miluji jídlo, život, výlety a svou rodinu. Vařím od malička, a to díky svému tátovi, kterému jsem svůj blog věnovala. Baví mě vytvářet recepty, které jsou jednoduché, snadné, rychlé a vhodné pro každého. Vaření je moje vášeň a doufám, že si ho díky mým receptům zamilujete i vy. Více o mně najdete na mém blogu www.varime.blog
-643949.jpg)

-643949-small.jpg)