Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Mandarinkové pečené ovesné vločky k snídani

45 min
6 porcí
pečené ovesné vločky

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky jemných ovesných vloček
  • ½ hrnku nakrájených mandlí
  • 1 lžičku skořice
  • 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
  • ½ lžičky soli
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • ¼ hrnku šťávy z mandarinky
  • 2–3 lžíce medu
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
pečené ovesné vločky

Mám ráda tyto lahodné teplé ovesné vločky. Jsou super rozmanité a chutné. Kromě toho tě i zasytí. Tento recept na ovesné vločky tě ráno donutí vyskočit z postele! Skvělé na něm je, že si ho můžeš skutečně přizpůsobit podle svých představ. Příprava jídla je také hračka.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 ˚C.

2

Ve velké míse smícháme ovesné vločky, nakrájené mandle, skořici, kypřicí prášek a sůl. Dobře promícháme a odložíme bokem.

3

Ve druhé misce smícháme mléko, vejce, mandarinkovou šťávu, med, rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt. Dobře promícháme, dokud směs není hladká, nalijeme ji do ovesné směsi a dobře promícháme.

4

Tuto směs následně přeložíme do vymazaného pekáče. Pečeme 35–40 minut nebo do zlato-hněda.

5

Vyndáme z trouby, podáváme teplé nebo vychlazené s jogurtem, ovocem, ořechy nebo ořechovým máslem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

429 kcal

1801 kJ

T:

21 g

B:

13 g

S:

45 g

V:

5 g

zapekane ovesne vlocky

Dobrou chuť k snídani! 😊

Pokapej tyto úžasné ovesné vločky naší zdravou Fitnutkou a zdokonal tak ještě jejich chuť. Všechny tři příchutě Fitnutky najdeš v našem e-shopu.

zdravé mlsání
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.