Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapékané ovesné vločky s meruňkami, výborné nejen k snídani

45 min
5 porcí
zapekane ovesne vlocky

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky ovesné kaše (já jsem použila snídaňovou kaši od Fitshakeru s kakaem, kokosem a meruňkou)
  • ½ lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • ¼ lžičky soli
  • 1 zralý banán
  • 1 vajíčko
  • 1¾ hrnku libovolného mléka (já jsem použila ovesné)
  • 1 lžíci olivového/kokosového oleje
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 4–5 meruněk
zapekane ovesne vlocky

Tyto zapékané vločky jsou ideální a sytá snídaně v kombinaci s jogurtem a ovocem nebo si je můžeš vychutnat jako sladkou pochoutku, případně občerstvení později během dne. Zapékané ovesné vločky se snadno připravují, jsou chutné a zdravé.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 ˚C.

2

Zapékací misku potřeme olejem.

3

Ve větší misce smícháme ovesnou kaši, kypřicí prášek a sůl.

4

V menší misce vidličkou rozmačkáme banán. Přidáme vajíčko, mléko, olej, vanilkový extrakt a promícháme. Směs přidáme k ovesným vločkám a znovu promícháme.

5

Směs rovnoměrně nalijeme do pekáče. Na vrch uložíme nakrájené meruňky a pečeme 30–40 minut nebo dokud nejsou ovesné vločky upečené.

6

Podáváme s jogurtem, ovocem, ořechovým máslem nebo ořechy.

Výživové hodnoty na 1 porci:

251 kcal

1055 kJ

T:

8 g

B:

7 g

S:

37 g

V:

4 g

ovesné vločky zdraví
ovesné vločky recepty snídaně

Příjemné mlsání. 😊

Miluješ sladkou snídani? Pak jsou pro tebe naše snídaňové kaše jako stvořené. Navštiv náš e-shop a vyber si tu svoji!

snídaňová kaše
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.