Tyto zapékané vločky jsou ideální a sytá snídaně v kombinaci s jogurtem a ovocem nebo si je můžeš vychutnat jako sladkou pochoutku, případně občerstvení později během dne. Zapékané ovesné vločky se snadno připravují, jsou chutné a zdravé.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 ˚C.
2
Zapékací misku potřeme olejem.
3
Ve větší misce smícháme ovesnou kaši, kypřicí prášek a sůl.
4
V menší misce vidličkou rozmačkáme banán. Přidáme vajíčko, mléko, olej, vanilkový extrakt a promícháme. Směs přidáme k ovesným vločkám a znovu promícháme.
5
Směs rovnoměrně nalijeme do pekáče. Na vrch uložíme nakrájené meruňky a pečeme 30–40 minut nebo dokud nejsou ovesné vločky upečené.
6
Podáváme s jogurtem, ovocem, ořechovým máslem nebo ořechy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
251 kcal
1055 kJ
T:
8 g
B:
7 g
S:
37 g
V:
4 g
Příjemné mlsání. 😊
Miluješ sladkou snídani? Pak jsou pro tebe naše snídaňové kaše jako stvořené. Navštiv náš e-shop a vyber si tu svoji!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz