Zjisti, jak připravit chutné, syté, křupavé a zdravé dýňovo-medové sušenky s ovesnými vločkami. Recept je jednoduchý a můžeš ho přizpůsobit na bezlepkový. Neobsahuje vajíčka, mléčné výrobky ani rafinovaný cukr! Proto si ho můžou dopřát i lidé, kterým nedělají mléko nebo lepek dobře. Tak šup, je čas upéct (a sníst) tuto pochoutku!
Čas přípravy
- 30 minutpříprava včetně pečení
- 30 minutvychladnutí
Jak na to?
1
V misce smícháme kokosový olej, dýňové pyré, skořici, sůl a vanilku.
2
Vmícháme med. Přidáme vločky a ovesnou mouku, posypeme práškem do pečiva. Mícháme, dokud se směs celá nespojí. Přimícháme čokoládu nebo rozinky.
3
Těsto chladíme 30 minut.
4
Předehřejeme troubu na 170 ˚C a plech vyložíme papírem na pečení.
5
Těsto na sušenky dávkujeme lžící. Já jsem z něj dělala kuličky a na plechu rukou vytvarovala sušenky. Ty se příliš neroztečou, pokud vůbec. Takže jak je vytvarujete, takové přibližně zůstanou.
6
Pečeme 10-15 minut při 170 ˚C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.
Výživové hodnoty na 1 ks:
101 kcal
425 kJ
T:
3 g
B:
2 g
S:
16 g
V:
1 g
Ať ti chutná 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz