Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Medovo-ovesné sušenky s dýní

30 min
15 porcí
ovesné sušenky

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového nebo kokosového oleje
  • 60 g dýňového pyré
  • 1 a ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 120 ml domácího medu
  • 100 g ovesných vloček (v případě potřeby bezlepkových)
  • 60 g mletých ovesných vloček (v případě potřeby bezlepkových)
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 45 g na kostky nakrájené hořké čokolády (můžeme nahradit sušenými rozinkami)
ovesné sušenky

Zjisti, jak připravit chutné, syté, křupavé a zdravé dýňovo-medové sušenky s ovesnými vločkami. Recept je jednoduchý a můžeš ho přizpůsobit na bezlepkový. Neobsahuje vajíčka, mléčné výrobky ani rafinovaný cukr! Proto si ho můžou dopřát i lidé, kterým nedělají mléko nebo lepek dobře. Tak šup, je čas upéct (a sníst) tuto pochoutku!

Čas přípravy

  • 30 minutpříprava včetně pečení
  • 30 minutvychladnutí

Jak na to?

1

V misce smícháme kokosový olej, dýňové pyré, skořici, sůl a vanilku.

2

Vmícháme med. Přidáme vločky a ovesnou mouku, posypeme práškem do pečiva. Mícháme, dokud se směs celá nespojí. Přimícháme čokoládu nebo rozinky.

3

Těsto chladíme 30 minut.

4

Předehřejeme troubu na 170 ˚C a plech vyložíme papírem na pečení.

5

Těsto na sušenky dávkujeme lžící. Já jsem z něj dělala kuličky a na plechu rukou vytvarovala sušenky. Ty se příliš neroztečou, pokud vůbec. Takže jak je vytvarujete, takové přibližně zůstanou.

6

Pečeme 10-15 minut při 170 ˚C. Před podáváním necháme chvilku vychladnout.

Výživové hodnoty na 1 ks:

101 kcal

425 kJ

T:

3 g

B:

2 g

S:

16 g

V:

1 g

ovesné sušenky s čokoládou
ovesné sušenky bez cukru

Ať ti chutná 😊!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.