Tip na rychlý oběd: cizrnové kari s jasmínovou rýží
30 min
4 porce

Vyzkoušej tento rychlý a chutný oběd. Cizrna je velmi výživná, a navíc pořádně zasytí. Do toho se krásně snoubí s lehkou jasmínovou rýží.
Jak na to?
1
Cibuli nakrájíme nadrobno.
2
Česnek, zázvor a chilli nastrouháme nadrobno.
3
V hrnci na oleji opékáme do sklovita cibuli, potom přidáme česnek, zázvor a chilli.
4
Přidáme všechno koření a promícháme.
5
Potom přidáme rajčata, špenát, osolíme a restujeme až do zhoustnutí.
6
Cizrnu z konzervy zbavíme vody, přidáme ji do hrnce a přivedeme k varu.
7
Poté vaříme na nejmenším plameni přibližně 20 minut.
8
Na závěr přidáme nakrájený koriandr a pokapeme šťávou z limetky.
Tip: Podáváme např. s jasmínovou rýží.


Přeju ti dobrou chuť!