Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na rychlý oběd: cizrnové kari s jasmínovou rýží

30 min
4 porce
cizrnové kari

Potřebujeme: 

  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 cm kousek zázvoru (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • 2 sušené chilli papričky nebo 1 čerstvou (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • cca 2 lžíce kvalitního řepkového oleje (např. Flaviol)
  • mletý kmín
  • mleté koření garam masala
  • mletou kurkumu
  • 400 g krájených/loupaných rajčat
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 400 g cizrny v konzervě (může být i uvařená)
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • šťávu z ½ limetky
cizrnové kari

Vyzkoušej tento rychlý a chutný oběd. Cizrna je velmi výživná, a navíc pořádně zasytí. Do toho se krásně snoubí s lehkou jasmínovou rýží.

Jak na to?

1

Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

Česnek, zázvor a chilli nastrouháme nadrobno.

3

V hrnci na oleji opékáme do sklovita cibuli, potom přidáme česnek, zázvor a chilli.

4

Přidáme všechno koření a promícháme.

5

Potom přidáme rajčata, špenát, osolíme a restujeme až do zhoustnutí.

6

Cizrnu z konzervy zbavíme vody, přidáme ji do hrnce a přivedeme k varu.

7

Poté vaříme na nejmenším plameni přibližně 20 minut.

8

Na závěr přidáme nakrájený koriandr a pokapeme šťávou z limetky.

Tip: Podáváme např. s jasmínovou rýží.

cizrna recept
zeleninové kari

Přeju ti dobrou chuť!

Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.