Lahodné cizrnové karí s batáty je skvělý podzimní recept. Příprava je jednoduchá a rychlá a tato dobrota je i velmi sytá díky použitým surovinám. Přílohu můžeme zvolit podle preferencí, hodí se k němu například rýže basmati nebo celozrnné placky.
Jak na to?
1
Cibuli a česnek nakrájíme a restujeme na rozpáleném oleji.
2
Batáty a lilek nakrájíme na kostky.
3
K cibuli a česneku přidáme batáty, posypeme je červenou paprikou, karí, mletým kmí-nem a chvilku restujeme. Podlijeme je zeleninovým vývarem a vaříme 10 minut.
4
Následně přidáme i lilek, sůl a pepř a vaříme dalších cca 5 minut.
5
Potom přimícháme cizrnu, rajčata a kokosové mléko a ještě chvíli provaříme, aby se všechny chutě propojily. Kokosové mléko nám omáčku příjemně zahustí a zjemní chuť.
Tip: Do omáčky můžeme přidat trošku arašídového másla, bude ještě hustější a chutnější.
Výživové hodnoty na 1 porci:
223 kcal
938 kJ
T:
5 g
B:
9 g
S:
34 g
V:
7 g
Přeju vám dobrou chuť. 😊
A jelikož jídlo, pohyb a duševní zdraví jdou ruku v ruce, momentálně připravujeme další výzvu, ve které budeš moct načerpat nové síly a najít v chladnějších podzimních dnech větší pohodu. Přidej se k nám, začínáme 6. 11.:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov