Tato focaccia s červenou řepou je chutné domácí pečivo, které si můžeš vychutnat k snídani nebo večeři. Je to pochoutka, kterou můžeš podávat teplou z trouby, nebo vychladlou s plátky šunky, salátem nebo domácí pomazánkou.
Jak na to?
1
Do velké mísy vložíme mouku, sůl a droždí, přidáme olej, vodu a mísíme, dokud se těsto nespojí a nelepí. Těsto zakryjeme a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.
2
Do druhé misky vložíme uvařenou řepu, přidáme tymián, trochu soli, pepř podle chuti a jemně pokapeme olivovým olejem. Promícháme.
3
Když je těsto hotové, zapneme troubu na 200 °C. Těsto vyválíme do požadovaného tvaru o tloušťce přibližně 1 cm. Vršek potřeme olivovým olejem a na těsto uložíme řepu a čerstvý tymián. Řepu mírně zatlačíme do těsta a vrch osolíme.
4
Pečeme na střední úrovni trouby 35–40 minut, dokud není vrch křupavý a zlatavý. Podáváme teplou, nebo studenou s libovolnou přílohou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
228 kcal
959 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
34 g
V:
5 g
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz