Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Nadýchaná focaccia s červenou řepou a tymiánem – tip na výborné domácí pečivo

40 min
10 ks
nadýchaná focaccia

Potřebujeme: 

  • 500 g špaldové mouky
  • 10 g mořské soli
  • 1 lžičku sušeného droždí
  • 50 ml olivového oleje
  • 375 ml vlažné vody
  • 2 středně velké uvařené řepy (já kupuju vakuově balenou, množství může být podle chuti)
  • větvičky čerstvého tymiánu
nadýchaná focaccia

Tato focaccia s červenou řepou je chutné domácí pečivo, které si můžeš vychutnat k snídani nebo večeři. Je to pochoutka, kterou můžeš podávat teplou z trouby, nebo vychladlou s plátky šunky, salátem nebo domácí pomazánkou.

Jak na to?

1

Do velké mísy vložíme mouku, sůl a droždí, přidáme olej, vodu a mísíme, dokud se těsto nespojí a nelepí. Těsto zakryjeme a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě.

2

Do druhé misky vložíme uvařenou řepu, přidáme tymián, trochu soli, pepř podle chuti a jemně pokapeme olivovým olejem. Promícháme.

3

Když je těsto hotové, zapneme troubu na 200 °C. Těsto vyválíme do požadovaného tvaru o tloušťce přibližně 1 cm. Vršek potřeme olivovým olejem a na těsto uložíme řepu a čerstvý tymián. Řepu mírně zatlačíme do těsta a vrch osolíme.

4

Pečeme na střední úrovni trouby 35–40 minut, dokud není vrch křupavý a zlatavý. Podáváme teplou, nebo studenou s libovolnou přílohou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

228 kcal

959 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

34 g

V:

5 g

nejlepší focaccia recept

Dobrou chuť! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.