Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Měkoučká domácí focaccia s mrkví a bylinkami

25 min
6 porcí
nadýchaná focaccia

Potřebujeme: 

  • 20 g droždí
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 lžičku cukru
  • 300 g hladké špaldové mouky
  • ½ lžičky soli
  • 2 středně velké mrkve
  • 5 lžic olivového oleje
  • rozmarýn
  • tymián
nadýchaná focaccia

Žádná vajíčka, žádné máslo, jen trocha mouky, droždí, nastrouhaná mrkev a bylinky ti stačí, aby sis připravila úžasně chutné a měkoučké domácí pečivo. Tato jednoduchá dobrota se u nás ujala a vždycky hodně rychle zmizí. Chutná velkým i malým. Skvělá jako pohoštění nebo svačina s ovocem, zeleninou nebo pomazánkou.

Jak na to?

1

Droždí rozpustíme v hrnku s teplou vodou a přidáme čajovou lžičku cukru. Promícháme a necháme 10 minut odstát.

2

Do mísy přesijeme mouku, přidáme sůl a nastrouhanou mrkev a všechno spolu promícháme.

3

Přidáme vodu s droždím, olej a těsto vyhněteme, dokud nebude lepit.

4

Těsto rozválíme na tloušťku cca 1–2 cm, položíme na plech vystlaný papírem na pečení a necháme 2 hodiny odpočívat přikryté pod utěrkou.

5

Když je těsto vykynuté, potřeme ho olivovým olejem, posypeme solí a ochutíme větvičkami rozmarýnu/tymiánu. Pečeme 20 minut při teplotě 200 °C nebo dokud těsto nezhnědne.

Výživové hodnoty na 1 porci:

235 kcal

988 kJ

T:

6 g

B:

8 g

S:

36 g

V:

5 g

nejlepší focaccia recept

Ať ti chutná! 😊

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a zdravou stravu, ale posil i svoji tělesnou stránku výborným cvičením a pohybem. Přidej se k nám a cvič kdekoliv a kdykoliv!

cvičení na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.