Podlehla jsi kouzlu domácího pečiva a teď hledáš různé recepty, které by ulahodily tvojí chuti? Což takhle vyzkoušet houstičky podobné italské focaccie? Uvidíš, že si je doma všichni oblíbíte a možná tento recept bude i jedním z tvých favoritů na domácí pečivo.
Jak na to?
1
Mouku, vlažné mléko, droždí, cukr, sůl a vajíčko dáme do jedné mísy a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté odležet, dokud ho není dvakrát tolik (cca 2 hod.).
2
Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké díly a vytvarujeme bochánky, necháme je přikryté na plechu vykynout, aby povyrostly (cca 1 až 1,5 hod.). Někdy i kratší dobu podle toho, jak je v místnosti teplo.
3
Smícháme olivový olej s vodou a když už jsou houstičky vykynuté, uděláme do nich prsty dírky, potřeme směsí vody a oleje a posypeme hrubozrnnou solí.
4
Troubu předehřejeme na 200 ˚C a pečeme 10 minut.
Tip: Navrch můžeme dát i nadrobno nasekaný rozmarýn nebo koření, které máme rádi. Pro děti děláme variantu bez soli nahoře.
Výživové hodnoty na 1 ks:
257 kcal
1082 kJ
T:
7 g
B:
11 g
S:
37 g
V:
4 g
Ať ti chutná 😊!
Jinak, víš, že i koupí členství (na rok) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)