Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Recept na nadýchané domácí houstičky à la focaccia

20 min
10 ks
focaccia recept

Potřebujeme: 

  • 550 g špaldové mouky
  • 320 ml mléka
  • 1 balíček sušeného droždí nebo 12 g čerstvého droždí
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1 vajíčko
  • 50 ml olivového oleje
  • 50 ml vody
  • hrubozrnnou sůl – může a nemusí být, stačí klidně mořská
focaccia recept

Podlehla jsi kouzlu domácího pečiva a teď hledáš různé recepty, které by ulahodily tvojí chuti? Což takhle vyzkoušet houstičky podobné italské focaccie? Uvidíš, že si je doma všichni oblíbíte a možná tento recept bude i jedním z tvých favoritů na domácí pečivo.

Jak na to?

1

Mouku, vlažné mléko, droždí, cukr, sůl a vajíčko dáme do jedné mísy a vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté odležet, dokud ho není dvakrát tolik (cca 2 hod.).

2

Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké díly a vytvarujeme bochánky, necháme je přikryté na plechu vykynout, aby povyrostly (cca 1 až 1,5 hod.). Někdy i kratší dobu podle toho, jak je v místnosti teplo.

3

Smícháme olivový olej s vodou a když už jsou houstičky vykynuté, uděláme do nich prsty dírky, potřeme směsí vody a oleje a posypeme hrubozrnnou solí.

4

Troubu předehřejeme na 200 ˚C a pečeme 10 minut.

Tip: Navrch můžeme dát i nadrobno nasekaný rozmarýn nebo koření, které máme rádi. Pro děti děláme variantu bez soli nahoře.

Výživové hodnoty na 1 ks:

257 kcal

1082 kJ

T:

7 g

B:

11 g

S:

37 g

V:

4 g

kvásková focaccia recept

Ať ti chutná 😊!

Jinak, víš, že i koupí členství (na rok) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

vaření zdravě
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.