Máme pro tebe tip na pečivo bez mouky, s minimálním množstvím sacharidů, ale zato bohaté na bílkoviny a vlákninu. Hodí se hlavně v takové dny, kdy si dopřeješ hodně jiných sacharidových jídel, případně dostaneš chuť na sladký oběd a potřebuješ doplnit bílkoviny.
Výborné k snídani, svačině, ale i večeři. Zkrátka jsou skvělé. 🙂
Jak na to:
1
Do mixéru vložíme mozzarellu a vajíčka.
2
Přidáme psyllium, protein, zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán, kypřicí prášek a sůl.
3
Všechno spolu rozmixujeme dohladka.
4
Těsto necháme cca 15 minut odstát.
5
Potom lžící nabíráme a mokrýma rukama tvarujeme housky, které ukládáme na papír na pečení.
6
Posypeme sezamovými a lněnými semínky.
7
Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme 10 minut. Potom teplotu snížíme na 170 stupňů a dopékáme 20 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks:
141 kcal
591 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
1 g
V:
4 g
Ať ti chutnají! 🙂
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.