Začínající léto s sebou přináší i nové sezónní ovoce nebo zeleninu jako například i rebarboru.
Tak šťavnatou a zároveň kyselkavou! Dva důvody, proč bychom ji měli použít jako ingredienci do koláče. A ne do ledajakého!
Připravila jsem pro vás nadýchaný rebarborový koláč v bezlepkové variantě, který v sobě dokonale snoubí chutě léta.
Pojďte si ho se mnou upéct a vychutnat si tak při něm zaslouženou pohodičku ve společnosti slunečních paprsků 😊.
Jak na to:
1
Žloutky vymícháme s cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáme po lžících střídavě olej a vodu.
2
Potom přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem bez fosfátů.
3
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmísíme do žloutkového těsta. Na vymaštěný a vysypaný plech nalijeme těsto. Na těsto uložíme na kostky nakrájenou rebarboru (kterou jsme zbavili svrchní slupky) a očištěné a nakrájené jahody.
4
Necháme péct v teplovzdušné troubě vyhřáté na 165 °C cca 25 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
TIP: Podáváme se lžicí zakysané smetany nebo řeckého jogurtu a s lístkem čerstvé máty.
Přeju krásné pečení a ještě lepší vychutnávání 😊!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.