Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Fantastický malinový koláč s mandlemi a lahodnou pomerančovou příchutí

50 min
12 ks
malinový koláč

Potřebujeme: 

  • 1½ hrnku špaldové/bezlepkové mouky
  • ¾ hrnku mletých mandlí nebo jiných ořechů
  • 2 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • ½ lžičky sody bikarbony
  • ½ hrnku rostlinného mléka, já jsem použila kokosové (můžeme nahradit kravským)
  • ⅓ hrnku čerstvé šťávy z pomeranče
  • ⅓ hrnku olivového nebo kokosového oleje
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • kůru z ½ pomeranče
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 130 g malin (čerstvých nebo mražených)
  • ⅔ hrnku mandlových lupínků
malinový koláč

Tento vynikající malinový koláč je jednoduchý a jeho příprava ti zabere jen pár minut. Chutná neskutečně lahodně, šťavnatě a má křupavou mandlovou kůrku. Úplně se rozplývá na jazyku. Druhý den je stále měkoučký a jemný.

Proč se vyplatí vyzkoušet tento koláč:

  • můžeš si ho udělat i v bezlepkové verzi,
  • můžeš ho udělat i s rostlinným mlékem,
  • je bez vajec,
  • je měkký a nadýchaný,
  • oříškový,
  • s pomerančovou příchutí,
  • snadný na výrobu.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme olejem.

2

Ve velké míse smícháme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a sodu bikarbonu. Odložíme stranou.

3

Ve druhé misce smícháme mléko, šťávu z pomeranče, olej, cukr, vanilku, pomerančovou kůru a citronovou šťávu.

4

Suchou směs přidáme do mokré a všechno promícháme, dokud se těsto nespojí. Potom ho nalijeme do formy. Na vrch dáme maliny a posypeme mandlemi. Pečeme 45 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevytáhneme čisté. Po upečení necháme chvíli vychladnout a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 ks:

250 kcal

1050 kJ

T:

13 g

B:

25 g

S:

6 g

V:

3 g

nejlepší malinový koláč

Příjemné mlsání! 😊

Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.

zdravá inšpiráce
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.