Tento vynikající malinový koláč je jednoduchý a jeho příprava ti zabere jen pár minut. Chutná neskutečně lahodně, šťavnatě a má křupavou mandlovou kůrku. Úplně se rozplývá na jazyku. Druhý den je stále měkoučký a jemný.
Proč se vyplatí vyzkoušet tento koláč:
- můžeš si ho udělat i v bezlepkové verzi,
- můžeš ho udělat i s rostlinným mlékem,
- je bez vajec,
- je měkký a nadýchaný,
- oříškový,
- s pomerančovou příchutí,
- snadný na výrobu.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme olejem.
2
Ve velké míse smícháme mouku, mleté mandle, prášek do pečiva a sodu bikarbonu. Odložíme stranou.
3
Ve druhé misce smícháme mléko, šťávu z pomeranče, olej, cukr, vanilku, pomerančovou kůru a citronovou šťávu.
4
Suchou směs přidáme do mokré a všechno promícháme, dokud se těsto nespojí. Potom ho nalijeme do formy. Na vrch dáme maliny a posypeme mandlemi. Pečeme 45 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevytáhneme čisté. Po upečení necháme chvíli vychladnout a podáváme.
Výživové hodnoty na 1 ks:
250 kcal
1050 kJ
T:
13 g
B:
25 g
S:
6 g
V:
3 g
Příjemné mlsání! 😊
Ke každé objednávce na našem e-shopu nad 50 € ti přibalíme jako dárek i novou příchuť Fitnutky. Tuto objednávku ti navíc doručíme zdarma.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz