Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Bezlepkový tvarohový koláč s ovocem

60 min
16 porcí
tvarohový koláč s ovocem

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky jemného hrudkovitého tvarohu
  • ½ hrnku smetany na šlehání
  • 1 lžíci kukuřičného škrobu
  • 3–4 lžíce kvalitního domácího medu
  • 4 bílky
  • ½ hrnku ovoce (jahody, maliny, borůvky, banány, mandarinky...)
tvarohový koláč s ovocem

Jen s několika základními ingrediencemi si můžeš upéct vláčný, sytý, zdravý a chutný tvarohový dezert.

To, že dodržuješ dietu nebo se stravuješ zdravě, neznamená, že se musíš vyhýbat dezertům.

Mám ráda, když jsou věci jednoduché, bez práce navíc, ale s lahodným výsledkem, který stojí za to vyzkoušet. Kromě toho, že je to báječný dezert, je jemný a hladký a taky ideální k snídani, protože je dostatečně vydatný.

Na regálech obchodů je hodně dobrot, ale není nic lepšího než domácí koláč. Hlavně když používáš kvalitní a čerstvé suroviny. Jemný, sytý, čistě lahodný, nabitý jen zdravými ingrediencemi, tento tvarohový dezert ti zpříjemní den. 😊

Jak na to:

1

Troubu předehřejeme na 175 °C.

2

Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme 2 hrnky tvarohu, ½ hrnku smetany, jednu lžíci kukuřičného škrobu a domácí med.

3

V samostatné misce vyšleháme ze čtyř bílků tuhý sníh.

4

Jemně smícháme bílky s tvarohovou směsí.

5

Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.

6

Těsto nalijeme do formy a nahoru dáme ovoce.

7

Pečeme 40 minut nebo dokud není těsto pevné a upečené.

8

Podáváme ho samostatně nebo poprášené kakaem.

TIP: V receptu můžeš použít 2 lžíce domácího jahodového džemu pro efekt nebo na obohacení chuti. Snížíme potom množství medu.

Výživové hodnoty na 1 porci:

70 kcal

294 kJ

T:

2 g

B:

5 g

S:

6 g

V:

0 g

bezlepkový tvarohový koláč
zdravý bezlepkový tvarohový koláč

Dobrou chuť 😊!

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

z fitka do kuchyně 2
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.