Jen s několika základními ingrediencemi si můžeš upéct vláčný, sytý, zdravý a chutný tvarohový dezert.
To, že dodržuješ dietu nebo se stravuješ zdravě, neznamená, že se musíš vyhýbat dezertům.
Mám ráda, když jsou věci jednoduché, bez práce navíc, ale s lahodným výsledkem, který stojí za to vyzkoušet. Kromě toho, že je to báječný dezert, je jemný a hladký a taky ideální k snídani, protože je dostatečně vydatný.
Na regálech obchodů je hodně dobrot, ale není nic lepšího než domácí koláč. Hlavně když používáš kvalitní a čerstvé suroviny. Jemný, sytý, čistě lahodný, nabitý jen zdravými ingrediencemi, tento tvarohový dezert ti zpříjemní den. 😊
Jak na to:
1
Troubu předehřejeme na 175 °C.
2
Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme 2 hrnky tvarohu, ½ hrnku smetany, jednu lžíci kukuřičného škrobu a domácí med.
3
V samostatné misce vyšleháme ze čtyř bílků tuhý sníh.
4
Jemně smícháme bílky s tvarohovou směsí.
5
Dno dortové formy o průměru 24 cm vyložíme papírem na pečení.
6
Těsto nalijeme do formy a nahoru dáme ovoce.
7
Pečeme 40 minut nebo dokud není těsto pevné a upečené.
8
Podáváme ho samostatně nebo poprášené kakaem.
TIP: V receptu můžeš použít 2 lžíce domácího jahodového džemu pro efekt nebo na obohacení chuti. Snížíme potom množství medu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
70 kcal
294 kJ
T:
2 g
B:
5 g
S:
6 g
V:
0 g
Dobrou chuť 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz