Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Neodolatelné zeleninové pizza toasty s čerstvými bylinkami

15 min
6 toastov
pizza toasty

Potřebujeme: 

  • ½ hrnku rajčatové omáčky (domácí/kupované)
  • 1 menší cuketa nastrouhaná nahrubo
  • 6 plátků celozrnného toastového chleba
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • ½ hrnku tvarohu cottage cheese (nebo více podle chuti)
  • cca 12 malých cherry rajčátek nakrájených na kolečka
  • čerstvé bylinky
pizza toasty

Do tohoto toastu můžeš hezky schovat zeleninu, díky cottage sýru přidáš víc bílkovin, a co je na tom všem nejlepší – má chuť pizzy, kterou má rád skoro každý. 🍕🥰Připravíš ho raz dva a pochutnat si na něm můžeš ráno, k obědu, k večeři, nebo ho naservírovat jako pohoštění. 😊💚

Jak na to?

1

Troubu si předehřejeme na 200 °C, pokud máte možnost, zapněte funkci grilu.

2

V malé misce smícháme rajčatovou omáčku a nastrouhanou cuketu (z cukety nejprve vymačkáme šťávu). Tuto směs natřeme na toastový chléb.

3

Navrch položíme listy špenátu, poté přidáme cottage cheese a na něj kolečka cherry rajčátek.

4

Můžeme posypat sušenou bazalkou, oreganem nebo majoránkou.

5

Toasty dáme na plech a pečeme, dokud chleba nebude křupavý.

6

Podáváme teplé se salátem a posypané čerstvými bylinkami.

toasty
toasty recepty

Ať Ti chutná 😋!

📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.

Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.

➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!

Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!

kniha Fitshaker v kuchyni
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.