Tento dezert se zdá trošku náročný na přípravu, ale věřte, že to není tak zlé a udělat si ho opravdu stojí za to. Sladkokyselá chuť jogurtové směsi v kombinaci s fíky je neskutečná a ocení ji i vaši přátelé.
Jak na to?
1
V mixéru rozmixujeme sušenky najemno.
2
Přidáme sirup a rozpuštěné máslo a spojíme. Takto připravený korpus roztlačíme na dno připravené formy a dáme chladit.
3
Zatímco se korpus chladí, připravíme si náplň.
4
Do mísy vložíme ricottu s třtinovým cukrem, který jsme v mixéru rozmixovali na jemnější.
5
Přidáme bílý jogurt, vejce a vymícháme dohladka.
6
Nakonec přidáme mouku a jemně zapracujeme do hladké hmoty.
7
Vychladlý korpus vyndáme z lednice a namažeme fíkovým džemem.
8
Do takto připravené formy vylijeme jogurtovou směs, rovnoměrně rozetřeme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme cca 50 minut.
9
Zatímco se cheesecake peče, připravíme si balzamikovou glazuru.
10
Na pánvi s nepřilnavým povrchem dáme suroviny a přivedeme k varu.
11
Za stálého míchání redukujeme na požadovanou hustotu. Musíme počítat s tím, že redukce po vychladnutí ještě víc ztuhne.
12
Na druhou pánev dáme lískové ořechy, chvilku restujeme a zalijeme polovinou redukce. Promícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
13
Po upečení necháme cheesecake pomalu vychladnout. Vrch polijeme redukcí a ozdobíme ořechy a nakrájenými fíky.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 85 g):
411 kcal
1727 kJ
T:
9 g
B:
4 g
S:
30 g
V:
0 g
Příjemné mlsání! 😊
Využij ve svých receptech i naši jedinečnou zdravou Fitnutku. Je úžasným doplňkem nejen ke sladkým receptům.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.