Nepečený avokádový cheesecake s jahodovou polevou
60 min
12 porcí

Lehký, svěží nepečený dezert, ve kterém se spojuje netradiční kyselkavý avokádový krém s voňavými sladkými jahodami.
Čas přípravy
- 1 hodinapříprava
- 8 hodintuhnutí
Jak na to?
1
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem.
2
Rovnoměrně je rozložíme na dno papírem vyložené dortové formy o průměru 21 cm.
3
Dáme aspoň na 15 minut ztuhnout do ledničky.
4
Avokáda rozmixujeme s citronovou šťávou dohladka.
5
Metličkou přimícháme přírodní krémový sýr, 1 lžíci kokosového oleje, vanilku a med.
6
Vymícháme hladký krém, který rovnoměrně naneseme na ztuhlý sušenkový korpus.
7
Dáme na chvilku ztuhnout do ledničky. Mezitím si připravíme jahodovou polevu.
8
Jahody s polovinou vody rozmixujeme dohladka.
9
Pyré přelejeme do hrnce, přidáme hnědý cukr a přivedeme k varu.
10
V misce rozmícháme druhou polovinu vody s kukuřičným škrobem, přidáme k jahodám a minutu povaříme do zhoustnutí.
11
Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na cheesecake.
12
Dáme pořádně ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
13
Podáváme ozdobené čerstvými jahodami.
Výživové hodnoty na 1 ks:
259 kcal
1087 kJ
T:
16 g
B:
3 g
S:
25 g
V:
2 g

Příjemné mlsání 😊!