Všechny

Nepečený avokádový cheesecake s jahodovou polevou

Recepty
10. jún 2022
Marián Myjavec
60 min
12 porcí
cheesecake
Potřebujeme:
  • 150 g celozrnných máslových sušenek
  • 100 g kokosového oleje
  • 2 zralá avokáda
  • 50 ml citronové šťávy
  • 300 g krémového sýra (např. Lučiny, Philadelphie...)
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • vanilku
  • 100 g medu
  • 400 g jahod
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 20 g bio kukuřičného škrobu

Lehký, svěží nepečený dezert, ve kterém se spojuje netradiční kyselkavý avokádový krém s voňavými sladkými jahodami.

Čas přípravy
  • 1 hodina
    příprava
  • 8 hodin
    tuhnutí
Jak na to?
1
Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem.
2
Rovnoměrně je rozložíme na dno papírem vyložené dortové formy o průměru 21 cm.
3
Dáme aspoň na 15 minut ztuhnout do ledničky.
4
Avokáda rozmixujeme s citronovou šťávou dohladka.
5
Metličkou přimícháme přírodní krémový sýr, 1 lžíci kokosového oleje, vanilku a med.
6
Vymícháme hladký krém, který rovnoměrně naneseme na ztuhlý sušenkový korpus.
7
Dáme na chvilku ztuhnout do ledničky. Mezitím si připravíme jahodovou polevu.
8
Jahody s polovinou vody rozmixujeme dohladka.
9
Pyré přelejeme do hrnce, přidáme hnědý cukr a přivedeme k varu.
10
V misce rozmícháme druhou polovinu vody s kukuřičným škrobem, přidáme k jahodám a minutu povaříme do zhoustnutí.
11
Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na cheesecake.
12
Dáme pořádně ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
13
Podáváme ozdobené čerstvými jahodami.

Výživové hodnoty na 1 ks:

259 kcal

1087 kJ

T:

16 g

B:

3 g

S:

25 g

V:

2 g

jahodový cheesecake

Příjemné mlsání 😊!

Marián Myjavec
Redaktor ve Fitshakeru
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.

Kategorie

ReceptyFitness dezerty