Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Nepečený avokádový cheesecake s jahodovou polevou

60 min
12 porcí
cheesecake

Potřebujeme: 

  • 150 g celozrnných máslových sušenek
  • 100 g kokosového oleje
  • 2 zralá avokáda
  • 50 ml citronové šťávy
  • 300 g krémového sýra (např. Lučiny, Philadelphie...)
  • 1 lžíci kokosového oleje
  • vanilku
  • 100 g medu
  • 400 g jahod
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 20 g bio kukuřičného škrobu
cheesecake

Lehký, svěží nepečený dezert, ve kterém se spojuje netradiční kyselkavý avokádový krém s voňavými sladkými jahodami.

Čas přípravy

  • 1 hodinapříprava
  • 8 hodintuhnutí

Jak na to?

1

Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným kokosovým olejem.

2

Rovnoměrně je rozložíme na dno papírem vyložené dortové formy o průměru 21 cm.

3

Dáme aspoň na 15 minut ztuhnout do ledničky.

4

Avokáda rozmixujeme s citronovou šťávou dohladka.

5

Metličkou přimícháme přírodní krémový sýr, 1 lžíci kokosového oleje, vanilku a med.

6

Vymícháme hladký krém, který rovnoměrně naneseme na ztuhlý sušenkový korpus.

7

Dáme na chvilku ztuhnout do ledničky. Mezitím si připravíme jahodovou polevu.

8

Jahody s polovinou vody rozmixujeme dohladka.

9

Pyré přelejeme do hrnce, přidáme hnědý cukr a přivedeme k varu.

10

V misce rozmícháme druhou polovinu vody s kukuřičným škrobem, přidáme k jahodám a minutu povaříme do zhoustnutí.

11

Necháme chvíli vychladnout a nalejeme na cheesecake.

12

Dáme pořádně ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.

13

Podáváme ozdobené čerstvými jahodami.

Výživové hodnoty na 1 ks:

259 kcal

1087 kJ

T:

16 g

B:

3 g

S:

25 g

V:

2 g

jahodový cheesecake

Příjemné mlsání 😊!

Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor ve Fitshakeru

V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.