Bohatá, krémová a plná chutí! Tato polévka ze sladkých brambor a špenátu je ideální k obědu nebo večeři a její příprava je rychlá a lehká. Tuto odvážnou exotickou kombinaci batátů, zázvoru a arašídového másla ti doporučuji vyzkoušet, pokud máš ráda netradiční a zajímavé recepty.
Jak na to?
1
Ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
2
Potom přidáme nastrouhaný zázvor, kmín, kajenský pepř, všechno podusíme 1 minutu.
3
Přidáme na kostky nakrájené sladké brambory, zalijeme vývarem/vodou a vaříme, dokud nejsou brambory úplně rozvařené.
4
Potom přidáme ještě protlak, arašídové máslo a špenát. Vaříme ještě 10 minut nebo dokud není polévka hustá a krémová. Když je třeba, dochutíme pepřem a osolíme. Hustotu potom upravíme podle sebe.
5
Polévku můžeme podávat s bylinkami, arašídy nebo rýží.
Výživové hodnoty na 1 porci:
160 kcal
674 kJ
T:
6 g
B:
5 g
S:
19 g
V:
3 g
Dobrou chuť! 😊
Máme pro tebe skvělý SLADKÝ DÁREK! Nakup do 14. 2. v našem e-shopu nad 1750 Kč a my ti přibalíme naši kuchařku Z fitka do kuchyne 3, která v sobě ukrývá několik sladkých inspirací na valentýnské pečení. 😋
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz