Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Netradiční batátová polévka se špenátem a arašídovou Fitnutkou

35 min
6 porcí
batatova polevka

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 velkou cibuli
  • 1 lžíci čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky kajenského pepře (nebo podle chuti)
  • 2 středně velké sladké brambory nakrájený na kostky
  • 5 hrnků zeleninového vývaru/vody (nebo víc podle potřeby)
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 2–3 lžíce arašídového másla (nebo podle chuti, já jsem použila Fitnutku arašídy a protein)
  • 125 g špenátu
  • mořskou/himalájskou sůl
batatova polevka

Bohatá, krémová a plná chutí! Tato polévka ze sladkých brambor a špenátu je ideální k obědu nebo večeři a její příprava je rychlá a lehká. Tuto odvážnou exotickou kombinaci batátů, zázvoru a arašídového másla ti doporučuji vyzkoušet, pokud máš ráda netradiční a zajímavé recepty.

Jak na to?

1

Ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Potom přidáme nastrouhaný zázvor, kmín, kajenský pepř, všechno podusíme 1 minutu.

3

Přidáme na kostky nakrájené sladké brambory, zalijeme vývarem/vodou a vaříme, dokud nejsou brambory úplně rozvařené.

4

Potom přidáme ještě protlak, arašídové máslo a špenát. Vaříme ještě 10 minut nebo dokud není polévka hustá a krémová. Když je třeba, dochutíme pepřem a osolíme. Hustotu potom upravíme podle sebe.

5

Polévku můžeme podávat s bylinkami, arašídy nebo rýží.

Výživové hodnoty na 1 porci:

160 kcal

674 kJ

T:

6 g

B:

5 g

S:

19 g

V:

3 g

batátová polévka se zázvorem

Dobrou chuť! 😊

Máme pro tebe skvělý SLADKÝ DÁREK! Nakup do 14. 2. v našem e-shopu nad 1750 Kč a my ti přibalíme naši kuchařku Z fitka do kuchyne 3, která v sobě ukrývá několik sladkých inspirací na valentýnské pečení. 😋

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.