
Máte už dost rýže, brambor a těstovin? Zkuste bulgur. Je to lámaná tvrdá pšenice, která má příjemnou oříškovou chuť a dá se připravit na milion způsobů – ať už jako příloha, nebo hlavní jídlo. Já jsem ho připravila jako hlavní jídlo vhodné i pro vegetariány, které dodá během sychravějších dní energii a zahřeje.
Jak na to?
1
Bulgur vložíme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Potom bulgur odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít.
2
Tofu nakrájíme na kostky, vložíme do misky a polejeme sójovou omáčkou. Promícháme a necháme marinovat cca 10 minut.
3
Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme na měsíčky a spolu s česnekem nakrájeným na plátky orestujeme.
4
Přidáme marinované tofu a chvíli opékáme.
5
Z vajíček si uděláme omeletu, kterou natrháme na kousky.
6
K opečené cibuli, česneku a tofu přidáme uvařený bulgur a dobře promícháme.
7
Dochutíme solí, černým pepřem a nakrájenou chilli papričkou.
8
Nakonec přidáme natrhanou omeletu, jemně promícháme a můžeme podávat.
9
Dozdobíme nasekanou pažitkou.

Výživové hodnoty na 1 porci:
542 kcal
2278 kJ
T:
17 g
B:
24 g
S:
69 g
V:
15 g
Dobrou chuť! 😊
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.


