Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Proměny
Cvičení
Fitshaker podcasty
Seberozvoj a motivace
Hubnutí
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Opékaný bulgur s tofu a červenou cibulkou: výborný tip na oběd, který zahřeje a dodá energii

20 min
2 porce
co je bulgur

Potřebujeme: 

  • 1 šálek bulguru
  • 1 ½ šálku vody nebo vývaru
  • 1 ks neuzeného tofu
  • 3 lžíce sójové omáčky, například Tamari
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červenou cibuli
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vajíčka
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mleté černé koření
  • 1 ks chilli papričky
  • pažitku
co je bulgur

Máte už dost rýže, brambor a těstovin? Zkuste bulgur. Je to lámaná tvrdá pšenice, která má příjemnou oříškovou chuť a dá se připravit na milion způsobů – ať už jako příloha, nebo hlavní jídlo. Já jsem ho připravila jako hlavní jídlo vhodné i pro vegetariány, které dodá během sychravějších dní energii a zahřeje.

Jak na to?

1

Bulgur vložíme do hrnce. Zalijeme vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu a vaříme cca 5 minut. Potom bulgur odstavíme ze zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít.

2

Tofu nakrájíme na kostky, vložíme do misky a polejeme sójovou omáčkou. Promícháme a necháme marinovat cca 10 minut.

3

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Cibuli nakrájíme na měsíčky a spolu s česnekem nakrájeným na plátky orestujeme.

4

Přidáme marinované tofu a chvíli opékáme.

5

Z vajíček si uděláme omeletu, kterou natrháme na kousky.

6

K opečené cibuli, česneku a tofu přidáme uvařený bulgur a dobře promícháme.

7

Dochutíme solí, černým pepřem a nakrájenou chilli papričkou.

8

Nakonec přidáme natrhanou omeletu, jemně promícháme a můžeme podávat.

9

Dozdobíme nasekanou pažitkou.

ako uvariť bulgur

Výživové hodnoty na 1 porci:

542 kcal

2278 kJ

T:

17 g

B:

24 g

S:

69 g

V:

15 g

Dobrou chuť! 😊

vareni zdravo
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.