
Nemáš čas trávit dlouhé hodiny vařením zdravého jídla, ale chtěla bys něco domácího? Mám pro tebe skvělý tip. Zatímco se ti uvaří bulgur, připravíš si zeleninovou směs, stačí promíchat, dochutit třeba jogurtem a sýrem – a skvělý oběd nejen na léto je raz dva hotový.
Jak na to?
1
Bulgur uvaříme v osolené vodě.
2
Mezitím na pánvi na oleji orestujeme nastrouhanou mrkev a cuketu spolu s fazolovými lusky (použila jsem mražené), solí, kořením a kurkumou.
3
Když je zeleninová směs měkká, přimícháme uvařený bulgur, jogurt (Lučinu, zakysanou smetanu) a pecorino.
4
Vše dobře promícháme – a máme hotovo. 😊
Tip: Toto jídlo je krásně variabilní – místo bulguru můžeš použít jakoukoliv jinou obilovinu (i bezlepkovou) a zeleninu můžeš obměňovat podle chuti. V zimních měsících chutná skvěle i s mraženou zeleninou.

Pokud toužíš po ještě větší dávce zdravých a chutných receptů, mrkni na naši nejnovější kuchařku Fitshaker v kuchyni!
📖 Obsahuje 84 receptů, 34 odborných stran a 4 sezónní jídelníčky.
Vznikla ve spolupráci s odborníky a je určená pro každého, kdo chce vařit zdravě, rychle a chytře.
Výživa a pomoc lidem s nadváhou je mojí profesí už 7 let, ale v první řadě je práce s lidmi, kteří chtějí změnit svůj životní styl, mojí největší vášní. Vím, jaké to je, když se ve svém těle člověk necítí dobře a má nadváhu. Poznala jsem na sobě jojo efekty, ale zároveň i úžasný pocit, když naplníte svůj cíl. Během těchto let jsem zjistila, jak váhu zredukovat natrvalo a udržet si optimální hmotnost tak, abyste z jídla měli radost a nemuseli si odpírat všechno, co máte rádi. V roce 2012 jsem se rozhodla stát certifikovaným nutričním poradcem a věnovat se výživě naplno a profesionálně. Vyvinula jsem individuální výživový koncept www.jedalnicky.sk, který dodnes pomohl stovkám žen, mužů a adolescentů zredukovat svou hmotnost, naučit se správně stravovat a nastálo změnit životní styl. Mojí prioritou je odborné vypracovávání individuálních stravovacích plánů výlučně z dostupných potravin, individuální přístup ke každému klientovi a neomezená podpora.