Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Paprikovo-bramborový guláš s červenou čočkou

35 min
6 porcí
recepty z červené čočky

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 červené papriky
  • 500 g brambor
  • 200 g červené čočky
  • 800 ml vývaru nebo vody
  • 400 g krájených rajčat v konzervě
  • 120 g protlaku
  • 1 lžíci oregana
  • 2 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžičku karí koření
  • 1 lžičku mletého kmínu
  • sůl podle chuti
  • přílohu dle vlastních preferencí (pečivo, kuskus, rýži...)
recepty z červené čočky

Mám pro tebe další dobrý a chutný tip na jídlo, které je jednoduché a rychle hotové. Recept je všestranný, takže můžeš použít, co máš právě v ledničce. Zůstalo ti pár mrkví, možná kousek cukety? Všechno dej do hrnce a nechej dusit.

Jak na to?

1

Ve větším hrnci nebo pánvi si ohřejeme olivový olej a osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova.

2

Přidáme papriku nakrájenou na malé kostky, očištěné brambory nakrájené na kostky a čočku. Když přidáme čočku hned na začátku, bude směs hustější a kašovitá, pokud chceme čočku míň rozvařenou, přidáme ji v polovině vaření.

3

Krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, nakrájenými rajčaty a protlakem. Okořeníme a dobře promícháme.

4

Dusíme 20–30 minut. Podáváme s oblíbenou přílohou, například čerstvým pečivem, rýží, kuskusem, zeleninovou kaší, čerstvými bylinkami, zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.

Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):

274 kcal

1151 kJ

T:

3 g

B:

11 g

S:

49 g

V:

8 g

bramborovy gulas

Dobrou chuť 🙂!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.