Mám pro tebe další dobrý a chutný tip na jídlo, které je jednoduché a rychle hotové. Recept je všestranný, takže můžeš použít, co máš právě v ledničce. Zůstalo ti pár mrkví, možná kousek cukety? Všechno dej do hrnce a nechej dusit.
Jak na to?
1
Ve větším hrnci nebo pánvi si ohřejeme olivový olej a osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno dozlatova.
2
Přidáme papriku nakrájenou na malé kostky, očištěné brambory nakrájené na kostky a čočku. Když přidáme čočku hned na začátku, bude směs hustější a kašovitá, pokud chceme čočku míň rozvařenou, přidáme ji v polovině vaření.
3
Krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, nakrájenými rajčaty a protlakem. Okořeníme a dobře promícháme.
4
Dusíme 20–30 minut. Podáváme s oblíbenou přílohou, například čerstvým pečivem, rýží, kuskusem, zeleninovou kaší, čerstvými bylinkami, zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
274 kcal
1151 kJ
T:
3 g
B:
11 g
S:
49 g
V:
8 g
Dobrou chuť 🙂!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz