Letní večery, které strávíš se svými nejbližšími, se zapíšou mezi nejkrásnější vzpomínky z prázdnin. Vždyť kdo by nemiloval praskající oheň v ohništi, vůni grilovaného masa, pohled na poletující světlušky nebo smích, který se ozývá ze všech stran? Dokonce i štípance od komárů, které si najdeme na těle druhý den ráno, mají zvláštní letní atmosféru 🙂. K takovým večerům patří i dobré jídlo. Zdravé hamburgery z domácích špaldových housek jsou jedním z mnoha nápadů, kterými můžeš nakrmit své hosty.
Jak na to:
1
Droždí smícháme s vodou a lžičkou cukru. Přidáme trochu vlažné vody tak, aby bylo droždí ponořené, a dáme vykynout na teplé místo.
2
Smícháme si oba druhy muk se solí a po vykynutí přilijeme kvásek z droždí. Do směsi postupně přilíváme vlažnou vodu a těsto mísíme rukou, dokud z něho nebude pěkný bochníček. Po vymísení si těsto musí odpočinout a nakynout.
3
Rozdělíme ho na malé bochánky ve tvaru housek a na plechu necháme kynout asi 20 minut. Následně housky pečeme 10 minut na 180 °C a dalších 15 minut na 140 °C.
4
Housky se nám pečou, je načase připravit maso. Namletou hovězí svíčkovou osolíme a opepříme a šup s ní na gril asi na 7 minut z obou stran.
5
Na dresing si připravíme bílý jogurt, mátu, citron a trošku soli. Do jogurtu přimícháme nadrobno nasekanou mátu, pár kapek citronu a jemně posolíme.
6
Každý tvůj hamburger může být jiný. Nejlepší bude, když do mističek připravíš nakrájenou zeleninu, červenou cibulku a listový salát a každý z hostů si svůj hamburger sestaví sám.
Dobrou chuť 🙂!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.