Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Pečený candát na másle s žampionovou omáčkou: skvělé i ke štědrovečernímu stolu

60 min
4 porce
candát

Potřebujeme: 

  • 30 g másla
  • 1 malou šalotku
  • 250 g žampionů
  • 100 ml bílého vína
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžičku škrobu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 4 filety candáta (cca 600 g)
  • petrželovou nať
candát

V našich rodinách je na Vánoce oblíbenou rybou kapr. Já jsem však trochu zaexperimentovala a nelituju. U mě se stal oblíbeným candát. I když vyznáváte vánoční tradice jako já, nic se nestane, pokud vyzkoušíte něco nového. Upřímně? Vždy mám dvě podkovičky kapra v záloze 😊.

Jak na to?

1

V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a osmažíme.

2

Žampiony nakrájíme a přidáme k osmažené šalotce. Podlijeme bílým vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.

3

Když jsou žampiony měkké, smícháme smetanu na vaření se škrobem a prolejeme přes sítko, aby nám nevznikly hrudky.

4

Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. Mícháme, dokud není omáčka hustá. Odstavíme ze zdroje tepla.

5

V druhé pánvi rozpustíme druhou polovinu másla a přidáme na plátky nakrájený česnek.

6

Filety candáta omyjeme, osolíme a opečeme z každé strany dozlatova.

7

Candáta podáváme na žampionové omáčce a dozdobíme petrželovou natí.

8

Jako přílohu můžete použít brambory nebo oblíbený salát.

Tip: Pokud nechcete, aby se vám máslo přepálilo, do už rozpuštěného přidejte 3 kolečka mrkve.

Výživové hodnoty na 1 porci:

312 kcal

1312 kJ

T:

14 g

B:

32 g

S:

7 g

V:

1 g

recept candát

Dobrou chuť 😊!

Ešte stále premýšľaš čo darovať na Vianoce? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš.

fitshaker eshop
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.