Pečený candát na másle s žampionovou omáčkou: skvělé i ke štědrovečernímu stolu
60 min
4 porce

V našich rodinách je na Vánoce oblíbenou rybou kapr. Já jsem však trochu zaexperimentovala a nelituju. U mě se stal oblíbeným candát. I když vyznáváte vánoční tradice jako já, nic se nestane, pokud vyzkoušíte něco nového. Upřímně? Vždy mám dvě podkovičky kapra v záloze 😊.
Jak na to?
1
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a osmažíme.
2
Žampiony nakrájíme a přidáme k osmažené šalotce. Podlijeme bílým vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
3
Když jsou žampiony měkké, smícháme smetanu na vaření se škrobem a prolejeme přes sítko, aby nám nevznikly hrudky.
4
Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. Mícháme, dokud není omáčka hustá. Odstavíme ze zdroje tepla.
5
V druhé pánvi rozpustíme druhou polovinu másla a přidáme na plátky nakrájený česnek.
6
Filety candáta omyjeme, osolíme a opečeme z každé strany dozlatova.
7
Candáta podáváme na žampionové omáčce a dozdobíme petrželovou natí.
8
Jako přílohu můžete použít brambory nebo oblíbený salát.
Tip: Pokud nechcete, aby se vám máslo přepálilo, do už rozpuštěného přidejte 3 kolečka mrkve.
Výživové hodnoty na 1 porci:
312 kcal
1312 kJ
T:
14 g
B:
32 g
S:
7 g
V:
1 g

Dobrou chuť 😊!
Ešte stále premýšľaš čo darovať na Vianoce? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš.