V našich rodinách je na Vánoce oblíbenou rybou kapr. Já jsem však trochu zaexperimentovala a nelituju. U mě se stal oblíbeným candát. I když vyznáváte vánoční tradice jako já, nic se nestane, pokud vyzkoušíte něco nového. Upřímně? Vždy mám dvě podkovičky kapra v záloze 😊.
Jak na to?
1
V pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a osmažíme.
2
Žampiony nakrájíme a přidáme k osmažené šalotce. Podlijeme bílým vínem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka.
3
Když jsou žampiony měkké, smícháme smetanu na vaření se škrobem a prolejeme přes sítko, aby nám nevznikly hrudky.
4
Za stálého míchání přivedeme k varu a dochutíme solí a pepřem. Mícháme, dokud není omáčka hustá. Odstavíme ze zdroje tepla.
5
V druhé pánvi rozpustíme druhou polovinu másla a přidáme na plátky nakrájený česnek.
6
Filety candáta omyjeme, osolíme a opečeme z každé strany dozlatova.
7
Candáta podáváme na žampionové omáčce a dozdobíme petrželovou natí.
8
Jako přílohu můžete použít brambory nebo oblíbený salát.
Tip: Pokud nechcete, aby se vám máslo přepálilo, do už rozpuštěného přidejte 3 kolečka mrkve.
Výživové hodnoty na 1 porci:
312 kcal
1312 kJ
T:
14 g
B:
32 g
S:
7 g
V:
1 g
Dobrou chuť 😊!
Ešte stále premýšľaš čo darovať na Vianoce? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.